Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12601, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.5.239')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза присвячується Дню рідної мови

Музика є дуже важливою в нашому житті

© Роман RemiK Котик, 19-11-2008
- Музика є дуже важливою в нашому житті. Я любити музику дуже сильно. В основному я любити такі види музики, як...
- Люблю, Семе, люблю.
- Так, вибачте, я люблю такі види музики: естрадну... Міс Гувер, я не можу – вона дуже важка.
- Знаю Сем, зараз для тебе ця мова важка. Але не пройде і двох років...
- Не пройде, міс Гувер, не пройде – я загнусь за пів року, зламаю язик, пошкоджу ротову порожнину і втрачу залишки свого юного розуму.
- Але, Сем, твої батьки. Як на рахунок твої батьків? Ти подумав про своїх батьків? Що скаже Джоан, що відповість Джеймс? Ти знаєш, як ти їх засмутиш? Вони ж бо платять шалені гроші, щоб ти, ледарю, вивчив українську як свою рідну. Як вони після цього спокійно поп’ють чайку?!
- Ну той що? Мені байдуже. Вона не для мене. Ця мова мене доконає! Навіщо вона мені здалась?
- А ти, мабуть, хотів би поїхати цього літа в Київ? Всі з вас хотіли б. В культурну столицю. Відвідати їх паби і холи, насолодитися розкішшю їх вулиць і магазинів? Скуштувати справжнього рошенівського шоколаду і запити його класичним живчиком?
- Київ, звичайно – хто ж не хотів би.
- До речі діти, в мене радісна новина. Семе, ти якраз нагадав мені: консульство України розгляне наші документи в четвер. Нас попросили підійти і щось заспівати, щоб вони побачили, що ми дійсно британський шкільний хор, а не якісь там нелегали.
- Урааааааааа!!!!
- І все ж Міс Гувер, я не розумію чому всі повинні вчити ту українську?
- Сем, ну як тобі сказати...
- Так і скажіть.
- Розумієш, Семе. Зараз ти знаходишся в творі. Все твоє життя, всі твої переживання, всі твої мрії і надії заховані в кількох рядках і без них ти абсолютний нуль.
-  Брехня, міс Гувер. Відверті макарони. Ви хочете, щоб я повірив в цю маячню?
- Семе, тобі вирішувати. Але одне слово. Одне слово проти чудової барвистої милозвучної історичної співочої мови і ти, Семе – дівчинка.
- Аааааа я дівчинка!!! (дівчинка-Сем бігає по класу)
- Це не так і погано. От якби ти був мікробом.
- Ааааа, я мікро... (зник).
- Нумо дітки, хто ще хоче, розповісти на пам’ять домашнє завдання. Чи ви також вважаєте українську надто важкою?
- Ні-ні. Я, я, я. (піднімають руки).
- Гаразд, але перед цим давайте підготуємо пісеньку, що співатимемо в четвер.
Діти починають співати пісню, що оповідає про нелегку долю українського народу та його героїзм, а автору не залишається нічого, окрім як поставити.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

who is on duty today?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 20-11-2008

Круто!!!!!!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Phoenix, 20-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.6116230487823 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …