- Прізвище. Ім'я. По батькові.
- Поламаська Олег Ми-Мсиславович
- розкажіть що тут в біса відбувається пане ПолаСЯСька
- Поламаська!
- вибачте... По-ла-маська...
- а що тут в біса відбувається?
- я бачу ви тут в лісі сидите - розкажіть детальніше, як, що, чому...
- так
- детальніше
- так сидимо ми
- хто ми?
- ви - мєнти
- но-но-но, давайте без грубощів. я знаю що ми державна служба правоохорони порядку - ви розкажіть з ким ВИ в ніс... ой в ліс ходили і для чого
- прийшов до мене Місько і каже... дядьку так і так є дєло...
- коли прийшов?
- коли прийшов тоді прийшов, яка різниця? але головне те, що в нього було в руках, а не тоді коли він прийшов...
- а що в нього було в руках?
- нічого
- як нічого?
- мене тоже це здивувало... я кажу: "а де всьо.. там шта грам туда-сюда", ну він мені каже: "які шта грам - сезон тихого полювання відкритий"
- ну-ну
- ну а далі я смутно пам*ятаю...
- чого?
- ну чого-чого... я кажу раз відкритий сезон - його треба якось тойво - обмити шоб файно ... файно було.
- і?
- ну шо і - проснувся я в лісі....
- сам?
- ну сам... але.. не зовсім сам...
- де Місько був?
- я не знаю...
- брешеш собако, де місько був?
- я так толком не розібрався... але на дереві
- на якому
- на дубі
- і шо він там робив?
- ну шо-шо? а шо людина може робити на дереві? ...гола...
- гола? шо мауглі себе уявив?
- я не знаю, бо білка мені сказала шо йому шось пороблено
- бєлочка чи шо?
- та нє... яка там бєлочка... Білка Ірина Іринівна, тьфу ти - Ігнатьєвавна, бодай тому батьку Ігнатьєваву икниться в ящику - ну його жінка... але колишня... ну не колишня, а бувша....
- так стоп. шось холодно...
- підкинь дрова в багаття...
- де ти тут багаття бачиш?
- а... немає? хих - ну того і холодно... чо ти дивуєшся
- так. Стоп. Білка Ірина тоже була?
- дайте згадаю... Іра... Ірина... Іринка.... Іра... 5 по горизонталі... не дро а...
- шоооо?
- відро! точно! відро!
- яке відро?
- ну кросворд був на газеті. Ми ше коли пили не закушували...
- ну ну ну - тут детальніше
- та шо детальніше... випили. Повсідалися на велосипеди і поїхали обганяючи коров.
- шо ви так грубо про дівчат?
- та нє, то дійно були корови, вони ще так махали хвостами.
- далі...
- далі... шо далі... я проснувся. Шось відчуваю шо мені зле... треба думаю закусити
- з собою закуску мали?
- ну як, не те що з собою... просто я досвідчений грибник...
- і?
- ну і... і закусив грибочком що неподалік ріс...
- іііі?
- і далі я не помню. чи то сон, чи то мені чого було...
- розказуйте
- піднімаю себе лівою рукою за "шкварки"... до мене підлітає фіолетовий горобець-горобчина і каже "цвірінь-цвірінь. Шо то з Міськом?"
- шо? горобець говоре? та такого не може бути...
- я тоже не повірив йому... сказав що горобці не розмовляють - ше ми з того так з дубом проржалися. Він ше тоже дурачка зіграв - каже: "о дивіться я маленький горобчик, я вмію розмовляти"
- дуб це хто?
- дуб це дерево таке
- дуб також розмовляв? шо ви таке пили?
- ну звичайно розмовляв - а шо по вашому я сам із собою говорив??? Ви не перебивайте. Каже він мені: "йдем за мною". ну я пішов. Тут підлітає сова із білими крилами в руках бордові зайці і промовляє по-совячому - не йди за ним... він тебе заведе фіг зна куди. Краще полетіли зі мною...
- полетіли?
- полетіли! я аж засміявся. Кажу: "в мене ж крил немає". А вона віповідає: "А навіщо тобі чарівна літаюча куртка?" А дійсно, куртка "вітровка" - тобто літаєш як вітер... Ну ми і полетіли на захід... Летимо-летимо і я вже не стримався і питаю: "а шо це за зайці?". Вона каже: "Це бордові зайці" . Ну та я бачу ж, що то бордові зайці - значить сова каже правду - їй можна вірити.
- пшшш альо перший - пришли мені мед персонал пшшшш
- почекайте, не треба мед персонал... я все поясню. Тут бачу сова в піке йде - банзина закінчилася. Ну я хочу спускатися - а тут чую - пах!пах! Хтось знизу стріляє із 57 дюймової "Катюші". Я аж пригнувся в небі... Може би мене і застрелив, якби не курка конопата, яка якраз летіла неподалік. Каже: "не бійся бісове диття, зніми куртку і кинь на нього і він зникне..." ну я хутчіш зняв куртку і кинув - і він, тобто "Катюша" зникла
- ну-ну-ну
- добрий день я лікар Зеньконко Артем Олегович, де хворий?
- он сидить
- та я не хворий, і не тикайте в мене пальцями. Хоча, я зразу подумав шо я можу бути хворий. Бо сірі хмари вкрили все червоне небо. І може я б захворів, якби до мене не заговорила риба-лампа - вона ще та балакуха. Каже: "Холодно?" відповідаю крізь зуби... а холодіна така, що зуб на зуб не те що не попадає, а взагалі в пролилежному напрямі цілиться. Відповідаю: "Так". А вона: "то й не дивно, що тобі холодно, в тебе ж шнурівки зелені - якраз такі як мої брови..."
- темпиратура є 38 і 9. Будемо скидати...
- я тоже подумав - треба скидати шнурівки бо то не до добра. І тут мене осінило - як, риба, може, розмовляти - без води?
- дійсно - не може...
- але риба була не дурна, вона ж гарячу каву пила - а в каві що?
- що?
- вода в каві!
- ааааа. Тиск підвищений. Зрачки великі...
- І тут та риба каже: "Хочеш я виконаю будь-яке одне бажання?" ну я кажу: "давай", а вона: "але за те, ти мені даси цукор." А я відповідаю: "де ж я тобі цукру та й візьму?" А вона, каже: "а сорочка тобі цукрова навіщо?" Та й справді - навіщо мені цукрова сорочка, атже сонце так шпарить, що трава випаровується....
- де ви його знайшли
- ну пане лікарю, ми в лісі...
- я для кого це все розказую?
- голого?
- ага
- а це хто з ним голий?
- Михайло - але він не приходить до тями. Пульс є
- ауууу ууу - я кому це розказую?
- що він їв? вживав алкоголь?
- каже що їв гриби з лісу. Перед тим вживав горілку.
- блін мене ніхто не слухає. Навіщо тоді питання задавати? мене хтос чує? зайченя-я-я-та....
- добре тоді ми поскакали - може ще когось в лісі знайдемо, а ви пане дятле придивіться за ним...
- тук тук тук по дереву - я за ними слідкую, тільки злітаю за деякими ліками туда і назад...
- блін.... куди вони пропали... всі зайці-міліціонери поскакали... дятел лікар-санітар - полетів... і тільки ми з тобою, дубе, як два брати розуміємо одне одного... правда?
- ага
Міністерство охорони здоров'я застерігає, не їжте невідомих грибів.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design