05.04.
Прокинувся від холодного ранку. Боча стояв на колінах і щось бурмотів собі під ніс.
Та мені було не до нього. Я чомусь згадав фото свого дитинства, коли я відпочивав у селі. Мати сиділа на лавці у подвір’ї і щось в’язала шпицями, моя бабця, сидячи поруч, читала листа від якогось родича, а я грався м’ячем. На жаль, чорно-білий знімок не може передати душевної теплоти, любові та дитячої радості. Так, як це було давно. Яким малим я тоді був, зовсім малим...
Боча підбіг до мене з шаленими очима. Він весь трусився і згадував Бога. Ніколи не подумав би, що одне лише перебування поряд з церквою так зносить дах у людей.
Боча хапанув мене за руку і потягнув до святого місця. Церква була відчинена. Мабуть так потрібно, не знаю. Всередині було пусто, тобто жодної живої душі. Я подумав, що краще б Боча потяг мене до МакДональдсу - там принаймні клоуни є. Хоча ні - клоунів не треба, я їх боюсь. Не знаю чому, мабуть причина у їхніх розмальованих мордах.
Боча мене дивує з кожною хвилиною. Тільки ми зайшли всередину храму, як мій дружбан став навколішки та почав битись головою у підлогу, голосити про пробачення.
На голос Бочі відгукнувся священник, що спустився до нас з другого поверху. Він був у чорній рясі, з хрестом на пузі та з невеличкою борідкою на масній свинячій пиці. Він відрекомендувався: «Отець Петро! За чим прийшли до храму Божого?»
Я думав Боча скаже: «За твоїм золотим хрестом та коштовними іконами», а дурень сказав: «За прощенням».
Батюшка вмить забрав від мене Бочу та повів вглиб залу до дверей, у якусь кімнату.
Я тоді подумав, що це сповідальня. Поки Боча замолював свої грішки, я роздивлявся що б його можна було позичити у служителів культу. І хочу сказати, що крім старої дере’яної ікони та двох свічників нема чого було брати.
Я присів на підлогу та запалив сигарету. Правду співав колись Віктор Цой: «Допоки є в кишені пачка цигарок, значить все не так погано на сьогоднішній день». Як у воду дивився, вузькоокий придурок.
Я люблю пускати кільця з диму. Мене колись цьому навчив один лягавий. Молодий пацан ще, не пам’ятаю скільки йому років було, але молодий. Добрий був: цигарки давав, відпускав без проблем, інколи мілкі гроші давав, постійно питав як у нас покидьків справи. Так... здох він теж молодим: знайшли мертвим у калюжі – десять ножових поранень. Хотів би з ним зустрітись ще раз. Дати йому цигарку, спитати як справи, подякувати, просто подякувати за все...
Бісові думки в мене з ранку були. Бісова церква впливає на ще не зміцнену, молоду свідомість.
- Де ж там, Боча? – запитав я вголос. Вже минуло більше десяти хвилин, а його ще досі немає. Невже так багато накоїв мій дружбан?! Я вирішив підти глянути. Підійшов ближче до сповідальні і заглянув у маленьку дірочку між дверима та одвірком.
Перше про що я тоді подумав: де дістати щось важке та гостре, або – чого в мене немає пістолета?!
Боча був прив’язаний мотузкою за руки до якогось гаку , його рот затикала ганчірка, а його ноги тримав худий ченець, чи як їх там називають?! Отець Петро стояв позаду і мовчазно бив себе чимось незрозумілим по спині.
Я вибіг з церкви та почав панічно шукати хоча б щось, щоб зупинити виродків. Не знаю кому дякувати, але біля прибудови де ми з Бочею спали ціеї ночі, я знайшов сокіру.
Тепер Бочина жопа підарам не дістанеться. Я зайшов всередину церкви, пройшов до сповідальні, тихенько відчинив двері...
Першим здох отець Петро, який здивувся не менше мене, коли його голова розкололась навпіл. Другого я вдарив по руці – залишив на десерт Бочі, якому вже не терпілось скуштувати свіжини. Мабуть хлопчину будуть ховати у закритій труні, якщо звичайно буде, що ховати. Хе!!!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design