Зазвичай після ланчу я ходжу шпацірувати безкраїм голандським степом. Однак замість насолоджуватися пахощами нещодавно розквітлих орхідей - цього сезону багато голандців потрапило у шпиталі із запамороченням голови від аромату цього дуже поширеного тут бур'яну - я розмірковував над пригодами такого собі Кідрука (далі просто - К.). Щось мучило мене. Можливо, то була нестерпна спека - континентальний клімат давався взнаки - і я заховався в затінках розкидистого баобаба, з полегшенням скинув феску і раптом все зрозумів: в ніякій Мексиці Кідрук не був.
Невже ніхто не помітив, що вищеозначений К. написав спочатку перший уривок (дія відбувається в Україні), потім другий та третій (в Швеції) і раптом повернувся до самого початку? Так ніби бажаючи викласти "повні" частини твору. Не важко зрозуміти, що коли він дійде до стокгольмського життя, то знову щось вигадає. Наприклад: "ой!!! забув розповісти про головне!!! ви тут почекайте, а я почну з початку".
Атож, шановна публіко, перед нами унікальна книга про Мексику, де ... немає, власне, самої Мексики.
- А де ж вона? - запитає мене наївний читач.
- Не знаю, - відповім я, - але точно не на сторінках опусу К.
Хто ж він - К.? Авантюрист від літератури? псевдомексиканський самозванець? мандрівник без мандрівки?
Тут вже ніяких проблем для мене не виникло. "Шукайте та знайдете", як каже Holy Bible (не поручуся за точний переклад думки одного з персонажів цієї екзотичної азіатської книги). Варто було лише побіжно переглянути бесіди К. з ошуканими ним читачами, щоби дізнатися, ким він є. Необережний у своїй зухвалості "мексиканець" проговорився. Він - син А. Я умисно не розшифровую ім'я цієї особи. побоюючись помсти за викриття правди. Достатньо сказати, що це один з найбагатших чоловіків у Європі...
Я повертався на своє ранчо вже пізньої ночі. Через хмари на небі було видно лише сузір'я Південного Хреста. Це був знак - місію просвітити ГАК стосовно К. освячує саме небо. Я зрадів, і навіть загублена під деревом феска не псувала мого настрою.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design