Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12244, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.22.244')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

На ній було …

© Росткович Олег, 03-11-2008
Задумуючи поглибити тему ширшого впровадження реклами у всі закутки нашого життя, довго перебирав можливі варіанти назви. Тому що давно відомо: як назвеш так воно і плаватиме. В результаті оптимальним здався заголовок «На ній було». З цих же слів повинен був би розпочатися і сам твір, який би полягав у перечисленні всього, що на ній було. Однак, ще трохи подумавши, виявив імовірну неоднозначність інтерпретації фрази «на ній було». Що ж, постараюся висвітлити обидва варіанти.
Сучасні письменники, орієнтуючись на літературні зразки дорекламної ери продовжують писати тексти, які зовсім не відповідають вимогам сучасного читача та суспільства. Що маю на увазі? Сучасному читачеві мало цікавого сюжету та морально-етичних навіювань. В інформаційну епоху література повинна бути інформативною. Наприклад: наскільки б цікавіше було читачеві від наступного тексту:
На ній була чорна сукня від «Rocomax», куплена на розпродажу в магазинах мережі «Бестіньє» за 499 гривень. Розпродаж триватиме до 31 грудня. Вона подивилася на себе в дзеркало і схвально посміхнулася: «Всього за 499 гривень, а яка краса!» Мабуть ще раз туди поїду, коли аванс дадуть. Це ж в п’яти хвилинах від метро Лівобережна.
Або:
Він подивився в її очі кольору неміцно завареного чаю «Ілля Муромець». Їх погляд був м’яким та лагідним, як смак неміцно завареного чаю «Ілля Муромець» – дрібно-листового, дбайливо зібраного на плантаціях Цейлону під пильним наглядом нащадків Іллі Муромця.
  Звісно, критики зауважать, що така література не витримає випробування вічністю. Однак, це так і не так. Точно вказуючи дати, ціни, назви торгових марок письменники допоможуть майбутнім історикам точно відтворити реалії нашого сьогодення. Крім того, скориставшись книжковою рекламою, купивши розрекламований товар, читач збереже книжку як зберігають виграшний лотерейний білет. А, справді, цікаво, чи їх насправді зберігають, а не віддають в обмін на виграш? Ніколи нічого не вигравав у лотереях, тому не знаю.
Та повернемося до теми. Більше того, купивши вдало одного разу рекламомітску книжку автора, читач чекатиме продовження з новими акціями та новими розпродажами. До речі, замість епіграфа можна писати: «Пред’явнику книжки: додаткова знижка 5 %». Гарна ідея!
Крім одягу та їжі можна рекламувати салони краси, автомобілі та слони де вони продаються. Та практично все! Однак, вже бачу проблему з обмеженням реклами алкогольних та тютюнових виробів. Як контролювати, щоб людина читала книжку тільки після 23-ьої вечора, поки що не зрозуміло.
Дослідження другої гілки інтерпретації фрази «на ній було», своїм корінням сягає вікових глибин. Наприклад: задумаймося над самою тільки назвою казки «Василіса премудра і сім розбійників». Насправді ж питання статистичного висвітлення сексуального життя прекрасного жіноцтва, на мій погляд, є цілком запущеним. Ніколи не повірю жодному мужику, що він не задавав собі питання «А скільки ж на ній було?» при близькому знайомстві з жінкою. Не згадуючи вже естрадних зірок. Особисто мені при спогляданні їх  шедеврів це питання постійно в голову приходить. Без усіляких зусиль з мого боку. Може це якийсь 25-ий кадр? Вибачайте, знову відволікся. Народу цікаво (та й для науки корисно) було би знати, які тут тенденції спостерігаються? Який вигляд мають криві сексуальної активності за останні десятиріччя (хоча би). Куди вони повзуть? До чого прямують? Який вигляд мають функції «середня кількість мужиків у одної жінки», «кількість статевих актів у одної жінки» по роках, поквартально. До і після Чорнобиля? До і після незалежності? До і після одруження?
Вже досить давно то було, але чомусь згадалося. Випивав я якось зі своїм товаришем-лікарем. І коли п’янка перейшла з оптимістичної фази у песимістичну, він сказав: «Ти знаєш, вчора дев’ятикласниці медогляд проходили. То з 28 дві дівчини набралося! Це … » Тут я перерву цитування. Думаю, що його підсумовуюча сентенція буде й так зрозумілою. Ще раз вибачайте за відступ.
Отже, для наукового вивчення цієї проблеми пропоную науковцям відповідних напрямків розробити анкету та опитати наше жіноцтво. Анкета могла би містити приблизно такі питання:  
Питання анкети:
1 Скільки у вас було статевих партнерів?
2 З них до 1991 року
3 З них до 1913 року
4 З них на території України?
5 З них громадян України?
6 З них українців?
Або:
1 Скільки у вас було статевих партнерів?
За останній квартал?
За останній рік?
За останні 5 років?
За останні 10 років?
2 Як звали першого мужчину?
– не знаю;
– не пам’ятаю;
– Адам;
– Богдан;
– Валера;
– Василь;
– Інше.
Це тільки чернетка. Тому прошу відповіді мені не надсилати.
Результати опитування з роз’ясненнями академіків пропоную обговорити у Верховній Раді та опублікувати у провідних вітчизняних засобах масової інформації.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Ота, що спокусила яблуком ;), 11-11-2008

О, та реклама!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галя Зубошкірка!, 03-11-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Оля Биндас, 03-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78367185592651 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …