Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12242, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.215.183.194')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Продовження "Свідомо втрачене щастя"

© Людмила Гриців, 03-11-2008
        ... нерозуміє. Дивиться на себе у дзеркало і не розуміє, навіщо було стільки слів, коли мовчання уміщало у себе набагато більше. Тоді набагато більше... А тепер й воно говорить пустими словами.
         Їх погляди іще не зустрічались після тієї ночі. Тільки вона бачила його очі через вікно. Він дивився у її сторону і, здавалося б, бачив її, чогось очікував. Та ні. Вона залишилася по ту сторону. У театрі стосунків її розум оголосив антракт. Мабуть, продовження не буде.
        Думки рояться наче дикі бджоли - випереджають одна одну. Збивається свідомість під час марафону "Вірна відповідь". Вона намагається пригадати якомога більше з їхньої розмови, перебирає свої слова, шукає невірний хід. Неможливо... Господи! Це ж неможливо віднайти загублене, якого не мала! Навіщо вона шукає взагалі, мучить себе навіщо? Усе, усе уже збулось.
        Память штовхне почуття до провалля знову... колись. Вона згадає голос, що ніжно, солодко розрізував пітьму. Його руки подумки знову обіймуть, і ці обійми будуть настільки ж очікуваними, наскільки уже неможливими.  
        Чи важко їй тепер? Мабуть, швидше пусто. Під дією часового транквілізатору проходить її життя, життя, що розділилось навпіл: до і після нього. Він так її хотів, а вона...Вона памятала про його сімю. Придушувала пристрасть важким каменем своєї совісті. "Купувала у природи таблетки настрою", виривала шматки щастя із великого круговороту днів, віднаходила іскорки тепла для свого серця біля чужого вогнища радості. Ось так...
        "Полтергейст кохання" - потяг, що не зупинився на її станції. Станції, за іронією долі на яку вона вирішила так і не прийти.
         Загорається час від часу полумя жалю, випалює душу прикрість. Та ні, вона не має права впадати у відчай. У кожного своя дорога. І якщо колись, не тепер, їхні дороги перетнуться,  він буде тоді тільки її. А поки що... Підкинула для нього на вітер білетик шансу. Сподівається, що він його таки впіймає.
        Коли зчорніла гілочка торкається вікна, шумить журливо дощ, її ноги у великих махрових рожевих шкарпетках ступають по теплому килимку. Загорнувшись у тепле пухове одіяло, вона присіла біля вогню. Дивиться на язички полумя  і з подивом ловить себе на думці: наскільки все таки побила тишу.
       А очікування - винагорода буде дорожчою...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Любов, 11-11-2008

В очікуванні на винагороду

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Дара К., 06-11-2008

Хорошо

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Костенко Олександр, 04-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72880005836487 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …