Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12224, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.53.209')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Чому з дерев опадає листя?

© Любов, 01-11-2008
- Мамо, а чому з дерев опадає листя? Чому дерева всю зиму стоять мов неживі?
- Напевне через те, що вони зачаровані.
- А хто їх зачарував?
- Зима
- А навіщо?
- Напевне з помсти.
- А за що?
- Ну добре, сідай поряд і я розповім  тобі  чому і за що Зима зачарувала дерева.
        Було  то колись, давно, коли ще людей не було на Землі. Зима, Літо, Осінь і Весна були однаково юні, веселі і щасливі. Та вони  вже й тоді були різні. Весна життєрадісна. Літо була тепла і душевна. Осінь щедра. Вони прилітали на Землю кожен день. Тепло і сонячно було на Землі  в будь-яку пору.  Чотири сестри жили дружно, завжди і всюди були разом. Серед  них  молодшою була Зима.  Батько завжди наказував старшим слідкувати за малою. Зиму  балували і приділяли їй найбільше уваги. Може через те, Зима росла капризною і холодною. Але ось пройшов певний час, сестри виросли. Зима пішла у школу. Весна у той час  подружилася з Вітром, Літо заприятелювало з Сонцем, а Осінь з Дощем. Вітер, Сонце і Дощ заволоділи увагою старших сестер. Здавалось, маленькій Зимі не залишилося місця у їх веселій компанії. Але вони і далі прилітали на землю всі разом.
Одного разу вони гуляли всі семеро в сосновому лісі. Весело було їм і радісно, Зима почувала себе потрібною і щасливою. Вона зупинилася глянути на кедрові шишки. В  той час Вітер погнався за метеликом, а за ним і Весна.  Дощик потягнув  Осінь помилуватися квітами.   Сонечко з Літом вибігли на поляну і десь пропали   за  різнобарв’ям кольорів густого лісу. Зупинилася Зима на поляні роззирнулась і зрозуміла, що залишилася сама. Розгубилась Зима.
           Звідки їй було знати, що  Вітер  сховався неподалік у листях  черешневого саду щоб поласувати ягодами з Весною. Сонце  сховалося в листочках дубового лісу  граючи у піжмурки з Літо. Дощ наспівував пісню  Осені,  сховавшись у березовому гаю. Зима шукала своїх сестер, шукала, але тільки в очах рябіло від густого листя. Образилась зима на дерева, що через них заблукала в лісі. Розсердилася, тупнула ніжкою  і все листя з дерев осипалось.  Побачив дочок батько  і за непослух зачинив їх дома на сім років.  Сестри плакали днями і ночами. Заплакала і Зима, але з її очей покотились не сльози, а посипались сніжинки.  Зм’якло батьківське серце. З тої пори кожна з сестер три місяці господарює на Землі, а решту часу проводить чемно дома. Сестри часто навідуються одне до одного в гості. І коли весною падають дощі - це осінь зі своїм другом завітала до сестри. А коли серед зими тепла погода - то Літо в гостях у Зими.
Тільки от,  Вітер, Дощ, і Сонце до сих пір ображаються на Зиму. Вітер в її пору холодний, Сонце  не гріє, а Дощ крижаніє від її погляду. А дерева перед приходом  Зими струшують листя.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Невеличких змін би...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Залєвський П., 02-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76506090164185 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …