Погода була чудова. На зупинці повно народу, усі чекають ранкову маршрутку. До гурту, опираючись на криву палицю, підходить чоловік. Вигляд у нього був не дуже … Дядько - не голений, в давно не праній латаній кофтині. На ногах гумові чоботи, хоча було не тепло. Зім’яте лице, зім’ятий чуб і зім’яла одежина – усе говорило про те, що чоловік тільки недавно кинув чаркувати.
- Дивіться, «Пчеловод» із барлогу виліз! Мабуть, горілка закінчилась. – Кілька односельців привітали дядька в'їдливими словами. А він ішов, весело посміхаючись, здороваючись з усіма за руку. В іншій руці, разом із палицею чоловік тримав облізлий целофановий пакет наповнений до половини.
- Сашко, ти по гриби ходив? Набрав трохи? – звернулась до «Пчеловода» молода вродлива жінка.
- Та є троха.
- Покажи! Красноголовців чи білих набрав? – До них підійшла дівчина, яку зацікавили гриби. Інші, з гурту майбутніх пасажирів, теж витягнули голови, намагаючись побачити «улов» Сашка.
«Пчеловод», втішений такою увагою односельців, гордовито розкрив кулька.
- Ти що, здурів? Тут же одні жаб’ячі гриби! Викинь негайно! – захвилювалась жінка.
- О-с-і-н-н-я п-а-у-з-а! – посміхнувся на всю ширину беззубого рота, «Пчеловод». Жінки бризнули сміхом. Інші здивовано поглядали в їхній бік. А Саша «Пчеловод», міцніше зав’язав кульок і спираючись на палицю, з незмінною посмішкою, пошкандибав додому. Погода була чудова.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design