Під ногами розліталася листва – лимонна, золота, багряна... Збайдужілий вітер смикнув за беретку і вона упала. Вона протягнула руку, підняла її і попрямувала дальше. Нічого не відбулося. Нічого такого, аби звернути на це особливу увагу. Димчаста, зачовгана бруківка. Сонливе місто, оповите серпанком туману. Слухають оксамитну колискову дерева.
Просто осінь, просто холод... у душі. Проникла золотава чаклунка і у внутрішній світ, де не чутно більше мелодії щастя, що так захоплююче і завзято вигравало на скрипці кохання серце.
Він був і ні. Чи, може, ще є... Та чи її...? Дивно, вона не в змозі відповісти на запитання власного життя. Ким для неї є він – одружений чоловік? Кохання – ні, дружба – тепер уже неможливо, тоді хто чи що? О, Господи, як важко! З’їдає з ненаситністю свою совість, вигризає біль у душі від розуміння дійсності. Боже, де ж кінець цьому...?
Ступає, іде, біжить – від самої себе. Подивилася на небо. Здається, воно читає сторінки її сумління. Стиха, без упевненості промовила: нехай піде дощ, що змиє сором перед власним "Я", нехай ударить грім, що поверне до реальності, нехай станеться те, що допоможе віднайти спокій. Спокій, що порушив миттєво він – табу і вада її серця.
Телефон більше не дзвонить. Лише голос, що лунає із радіо, розрізає пітьму у кімнаті. Збулося. Запанувала тиша. Але чому вона така нестерпна? Чи була вона права, коли "вилікувалась від захворювання", тим самим "повернувши недугу власнику".
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design