Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1197, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.225.117.183')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

НА ЧОЛІ АВНАГАРДУ.

© Савур (а був колись Халва), 05-05-2006
Модний критик: Дорогі друзі раді повідомити Вас, що сьогодні ви присутні при епохальній події - презентації картини Андрія Андрійовича Колокольчикова "Розмова з Диктатором". Смію вас запевнити це не просто нове слово, це прорив, навіть  цілий вибух в світовому авангардизмі. Щасливі, пройде якісь півсотні років і ви будите з гордістю розповідати своїм онукам про цей день. (Піднімає простирадло, присутнім відкривається картина) Ви подивіться, ви тільки подивіться на це диво. Ніяких фарб, ніяких мазків, штрихів, тіней, півтонів, натомість автор використовує дерев'яну хрестовину з планок. Таким чином, автор показує, що він бунтує проти заяложених штампів насаджуваних людству з часів античності. Натомість він ставить на диктаті мистецтва хрест...



Великий естет: На жаль дорогий колега не можу погодиться з Вами. Те, що ви намагаєтеся видати за революцію в авангардизмі насправді є поганим наслідуванням талановитому художнику Каракапустіну. Для цього достатньо пригадати такі роботи Карапустіна як "Уроки гри на флейті дикого слона", "Лебеді на футбольному полі", "Перша любов в лютий мороз". Думаю, дорогий колега, Вам доведеться погодитися, що ваш самородок звичний графоман в світі високого мистецтва.



Дзвоників: Прошу мене пробачити, але це просто картину неправильно повісили. Це ж зворотна сторона картини, її просто хтось повісив лицьовою стороною до стіни. (перегортає картину)



Модний критик: І це зайвий раз доводить наскільки талановитий наш Андрій Колокольчиков. Злі заздрісники не можуть пробачити йому цей революційний прорив в мистецтві і як ви самі можете переконається, капостять йому як можуть.



Панк: А Вам не здається, дивлячись на цю картину, що у вашого художника руки з дупи ростуть.



Модний критик: Прекрасне зауваження юначе. Смію вас завірити це дійсно так. Зрозумієте, справжньому сучасному художнику важко бути таким як всі, йому хочеться бути самобутнім, неповторним, оригінальним. Для цього наш автор зважився на пересадку рук. Так... операція, звичайно ж, була дуже дорогою. Для цього нашому герою довелося звернеться до халтури: для Лувру він робив копії робіт Ван Гога, для Ермітажу - Леонардо до Вінчи. Але тепер наш герой завіряє, що з подібною мазаниною назавжди покінчено.  



Панк: Так що ти нам мізки париш, зразу ж видно, що картина - х%йня.



Модний критик:  Дійсно художник працюючи над цією картиною відмовився від звичної всім техніка роботи кистю і користувався тільки тим що було під рукою. Злі язики затверджують, що картина "Розмова з Диктатором" виражає глибокий творчий занепад художника. Але як ви розумієте осилити написати подібний шедевр та ще в такий спосіб можна було тільки при великому творчому підйомі.



Панк: Ні, ти чеши звичайно скільки хочеш, але картинка ця все одно гів№о.



Модний критик: Я просто радий, що сьогодні на презентації зібралися такі близькі до справжнього мистецтва люди. Крім того, в картині використана контрабандна нафта з Іраку, вода із стакану з якого пив Жириновський і крокодиляча ікра.



Провінційний журналіст: Але крокодили відкладають яйця.



Великий естет: Ах ви совдепівське чмо, як ви взагалі посміли тут з'явиться. Вам аби все як по підручнику було. Зараз ви вважаєте, що крокодили не можуть метати ікру, завтра сюди  з танками заявитеся.



Провінційний журналіст: Та ні, що ви, які танки. Вибачте... (заїкається) Вибачте. Скажіть цю червону пляму на фоні жовтого трикутника є якимось конкретним диктатором або ж ваш диктатором є збірним образом, яке символізує насильство зовнішнього світу над свободою людської самовираження.



Колокольчиков: Повинен одразу ж заявити, що пляма повинна бути зеленою, але на картині воно червоне, тому що я дальтонік. А жовтий трикутник повинен бути синім квадратом, але у мене не було синьої фарби, у мене залишалася тільки жовта фарба, але її вистачило тільки на трикутник. Відповідно ця фігура символізує не самого Диктатора, а ті силові структур які охороняють його інтереси прокуратура, суд, міліція. І тепер я хочу, що б ви зрозуміли, що ця картина означає заперечення всієї цієї системи. А зараз радий повідомити, що ця картина завтра буде виставлена на аукціоні. Стартова ціна десять тисяч доларів.



Все (встають і уходять): Всього десять тисяч. От гів№о. Ми думали Ви справжній митець. А Ви тільки десять тисяч просите.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Tiera Prais, 29-10-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72610902786255 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …