Жарти жартами, але дійсність мстить жорстоко й невідворотньо, якщо порушуються космічні (я переконаний) закони буття...
і навіщо ж людям у повному так би мовити божественному усеозброїнні настільки любити страждання...
таке збочення не має нічого спільного ані з культурою ані з гумором...
варто перечитати хоча б Чехова з цієї точки зору і при цьому постійно пам"ятаючи, що всі оті іронічно-гіркі думки про комічно-безглузду навколишність висловлює молодий чоловік, який знає, що безнадійно хворий і приречений на швидку й неминучу смерть...
духовний подвиг цього дійсного титана духу перевищує скажімо подвиги всіх маресьєвих-матросових-островських...
Чехова не можливо перекласти по-китайському саме тому що жодному китайцеві ніколи не второпати оцих безглуздо-мазохістичних глибин "русскай жізні", яка вважалася і що жахливо й надалі вважається за культурний еталон...
де уроки Пушкіна-Толстого-Достоєвского-Турґєнєва???...
(карочє: всє в маскву!)
а найжахливіше те, що Україна за звичкою й надалі живе по московському культурному трафарету...
трафарету смерті...
висміяному ґеніальним комедіантом Чеховим!!!
але де і коли в цій країні існувала культура незалежного, незаанґажованого незаалкоголізованого читання?
так! вірно! любов допоможе і врятує! отож треба вчитися кохати...змалку...і культ любові...культ культури любові...має панувати в суспільстві...
проте це не всім вигідно...
адже в сучасному світі лікарю важливо аби люди хворіли...
поліціям важливо аби люди порушували закони...
вчителям та вождям важливо аби було побільше дурнів...
попам важливо аби люди були нещасні й безпомічні...
шукаймо цензора в собі...
вчімося любити щастя...
тоді навіть суврімьонні псевдо-лікарі=псевдо-попи=псевдо-вчителі не захочуть промінювати атомарну чесність щасливої душі на наркотичний мазохізм грошових дивідендів...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design