Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 11755, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.85.72')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Лист для неї

© Жан, 06-10-2008
   Як добре було б, якби люди уміли прощати, забувати слова, пам’ятати про квіти і сонце, пам’ятати про захід його, і про тишу, і ніч, як м’яке покривало окутує місто, тамує слова, що не треба, вже дихати навіть не треба під тим покривалом, пам’ятати про осінь, ту осінь, яка не прийшла.
       «По осінніх листках, які раптом обпали у літку, ти ступай тихо-тихо, так тихо, щоб сон не минувся, ти тримай його руки, і грій їх у своїх цілунках, лиш тримай його руки».
   Зранку кава обпалює тріснуті губи, і цигарка так гірко й знайомо пече полином. Хтось писав би тут вірші, той хтось уже був і пройшов.
      «Захисти від простуди, розкинь свої руки як крила, і літати навчи, розуміти дощі і  світанки, відчувати трамваї й будинки, і місто, дивне місто, в яке ми колись не прийшли»
   І усе так як треба, усе як повинно бути, голуби є на площах, і плаче небо теплом, і усе так як треба, я є, бо не можу не бути, і втікати від себе іще не навчився ніхто. Я допишу листа, і відправлю його у  нікуди, у далеке нікуди, що приходить до мене сном, там є руки, є очі, знайоме бажання, і люди, теж для мене знайомі, є люди, які проминули як сон. Сплячі леви - натомлені кішки, суєта, що є не суєтою, там є навіть я, але зовсім-презовсім трішки, розчинилась в тих днях, як цукор у склянці з водою.
      «Ти тримай його руки, читай по листочках клена, ті листи не відіслані, ненаписану кимсь науку, як не втратити осінь, холодну сльотаву осінь, як тримати у своїй його таку теплу руку».
   Прилітають дощі, і стікає по щоках туш, розплітаються коси в холодного вітру обіймах, є десь дім, там теплий пухнастий кіт, він чекає, він хоче, щоб я прийшла. Розплітаються спогади, руки холодні і чисті, впадуть краплі на довгих рядків візерунки, відпустити листи, відпустити листки, і вернутись в теплий дім, де чекає кіт.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Божественно

© Олена, 14-12-2008

щось таке

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© В:тал:й, 07-10-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73496794700623 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …