Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51040
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 11477, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.246.193')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

янгол

© valentina, 21-09-2008
…Чи ти мене згадаєш…

/ЯНГОЛ/

І сказав: „Полетіли!”. Я оглянулася назад і сказала: „Полетіли!”
Я оглянулася назад, де були мої «я» – маленькі дівчатка з великою надією, де були багатообіцяючі любові, перші й останні „до гроба”, де стояли калюжі моїх сліз, де хмари моїх слів сновигали по небу. Там я когось любила й мене хтось любив. Я вірила й надіялась, я будувала плани, я вміла бути гарною і чарівною, занадто веселою, іноді непомірно сумною. Там мене цінили й зневажали, бувало. Тоді я хворіла на розчарування й ковтала пігулки зневіри замість надії.
/-Полетіли!/
І ось одного разу за моєю спиною зашелестіли крила. Ще не оглядаючись, я вже знала, вони шовковисто-білі, відблискують помаранчевим, пахнуть мелісою й бергамотом, а на дотик вони – ніжність. Й до мене заговорив, й схопив міцно за руку, й очі на мене. В мене їх світло пролив, й заповнив ними по вінця душу, й усмішка його, й............... І я забула, хто я, і звідки. Я забула свої минулі любові, я кинула минулі свої «я».  Слова і сльози, я відреклася від них, і від тих хто був поруч.  Я забула їх, і не попрощавшись злетіла з підвіконня життя.
- Полетіли!
І він мене забрав від них, від того, що було мені колись найдорожче. Від того що починало й починалося, й я забула все.
- Полетіли!
І ми полетіли, понад гори й моря, міста й села, людей. Різних людей, що грозилися нам, усміхалися, і хотіли аби ми впали геть, а скоріше, аби впала я. Та ти міцно тримав мою руку, і я не падала, і ми летіли.
Одного разу великий Абс /від Абсолют/ спитав: „Хто се з тобою?”
- Хто? Та це ж Янгол!
Але Абс лише засміявся.
Ми летіли.
День зміняв ніч. Ніч тяглася безконечно.
День зміняв ніч. Ніч тяглася солодко.
Ми летіли.
Ти відпустив. І полетіла я вздовж. Вздовж мільйон поверхів великого хмарочоса – то наші плани, мрії, сподівання. Я полетіла вздовж них, вздовж, а значить – вниз.
Я впала. М’яко, але вірно вдарилось моє тіло об жорстку реальність землі. Забилася. А ти полетів далі.
- Янгол? -  спитав з іронією Абс.
- Ні, я помилилася, але ж як схожий!...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© здивована, 22-09-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 21-09-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.4360020160675 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …