Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51002
Рецензій: 95741

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 11364, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.107.161')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Cповідь чорнолапого їжачка

© Анастасія Грім, 13-09-2008
Я завжди був не схожим на інших. Мої лапки були чорного кольору (чесне слово, чорні-пречорні, як матінка-земля), ніс був надто великим, навіть колючки і ті стирчали не так як у всіх. Одним словом, потвора та й годі.
Ще з дитинства мене дражнили інші їжачата. Дитячі образи типу:
« - Га! Ти – смердючка!!!
   - Чому це я смердючка?
   - Бо не миєшся ніколи!
   - А от і неправда! Миюсь!
   - Справді? А чого ж у тебе лапи чорні? Ха-ха!»
боляче ранили маленьку душу.
   Я сумував на самоті, плакав, і навіть до крові натирав свої чорні лапки білою крейдою. Нічого не допомагало.
   Інші звірі теж не хотіли зі мною гратися, бо я був колючим. Вони не розуміли, що я в цьому аж ніяк не винен, це природа створила мене таким.
   Згодом я зненавидів себе сам.
   Я досліджував нові землі (колись навіть був на сусідній вулиці!), дивився на зорі, вивчав світ… Але це не рятувало від самотності.
   Жодна їжачиха не зустрічалась би з таким як я. Навіть при спробах просто поговорити вони спочатку поглядом оцінювали мої колючки, а потім той же погляд наповнювався відразою до моєї персони.
   Я ж просто хотів мати друзів, кохану… Невже мені не можна отримати хоч краплинку щастя?
   Щоночі я лив гіркі сльози, витираючи їх чорними лапками.
   Так було доти, поки я не зустрів Її.
   Навіть наше знайомство було вкрай дивним: коли Вона підійшла до мене, я від страху видатися огидним згорнувся в клубок, тим самим ховаючи свої лапки і частину носика.
   « Привіт!» - розвіяв тишу її ласкавий голос.
   Я мовчав. Боявся, що заговоривши буду змушений пояснити чому ховаюсь.
   На моє здивування Вона не пішла, не почала ображатись чи ображати мене за неприязність. Вона просто залишилась…
   Далі відбувались цікаві речі: Вона приходила і сиділа поруч, розповідаючи про своє життя, про далекі землі та інші цікаві речі. Хоч кожного разу я з нетерпінням чекав нової зустрічі, проте продовжував згортатися в клубок перед її приходом, щоб не бачила, що я – потвора.
   Одного разу я боляче поранив Її своїми колючками. Вона пішла… І на душі відразу стало сумно.
   Можна було наздогнати, сказати щось… Та я не знав, як з Нею спілкуватись. Я боявся. Боявся бути висміяним і покинутим.
   Скоро Вона повернулась. Без образ за той біль, що я заподіяв, без дорікань за мою поведінку. Вона знову прийшла в моє життя.
   Я не витримав, розгорнув свій клубочок, тим самим показуючи себе справжнього.
   Вона посміхнулась і я з жахом зажмурив оченята, чекаючи коли ж Вона засміється з моєї огидної морди та бридких лап.
   Сміху не було. Замість цього Вона звично продовжила розмову.
   Весь наступний час ми розмовляли про все-все на світі: чому річка завжди тече в одному напрямку, чому слова ранять сильніше ніж удари і чому вночі буває так самотньо.
   Я все дивувався чому Вона не запитує про мою зовнішність. Чому не звертає на неї уваги, як це робили інші.
   Невже Вона не бачить цього?
- В мені все не так. – мовив я коли Вона знову прийшла. – Великий ніс, чорні лапки і навіть колючки…
- Я знаю. – відповіла співрозмовниця.
- Я – потвора.
- Зовсім ні. Ти просто не такий як всі. Ти – особливий.
- Звісно не такий. – маленькі слізки скотилися по довгому носику. – Я – гірший.
- Неправда! Ти – найкращий з усіх.
- Я?! – очі-намистинки здивовано поглянули на Неї. – Чому?
- Бо в душі ти не чорний і колючий, а білий та пухнастий.
   Раптом я зрозумів, що я – найщасливіший, найгарніший і, взагалі, найкращий. Тому що у мене є Вона. Нова індустрія IT- аутсорсингу України.
   А Вона – це найпрекрасніше та наймудріше, що може бути в житті. Не тому, що їй неважлива моя зовнішність, не тому, що здатна пробачити навіть біль від колючок і зігрівати своєю добротою.
   Просто Вона – чарівниця. І простими очима може бачити душу.

******************************************************************************************************************
   В житті бувають такі часи, коли хочеться заховатись від всього світу, згорнувшись в клубок. І найбільше щастя мати поруч людину, яка любить тебе і в тебе вірить. В мене така людина була…
   Спасибі тобі за все. Ти навчив мене протистояти проблемам і переконав у тому, що насправді я – біла та пухнаста.=)


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© _Спр@вжн1й_, 11-10-2008

Пухнаста душа за колючою оболонкою

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Грішна Анна, 07-10-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.08349609375 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …