Був такий самий осінній день. Рік тому, майже рік тому, точно не пам’ятаю, бо ті сірі дні просто злилися в сірий згусток розпачу і стали мов один кошмарний зріс на межі реального.
Був такий самий осінній день. І я так само стояла в тій же аудиторії і дивилася у теж прочинене вікно, там падав дощ, асфальт від нього почорнів, і звук автомобільних гудків перемішувався з шумом зливи і переривався час від часу різким звуком свистків міліціонера на переході. І було мені так само безмежно сумно, одиноко і самотньо, і крик розпачу застигнув у мені всередині так само, як сьогодні. Так само, як сьогодні, я тоді сховала обличчя у руках і спробувала виплакати з себе ті питання: як жити далі? що робити? як забути, викинути, розбити??? А вони не текли, не текли так само, як сьогодні! Бо було просто по-безнадійному безнадійно.
Чого ж? Я плакала. Рік тому. Сиділа за першою партою далекої аудиторії четвертого поверху, похиливши голову, прикривши рукою очі, а літери, писані синім чорнилом, розпливалися по аркушу нерівними колами.
Був такий самий осінній день. І за вікном йшов дощ, а в університеті всіх душило застояне повітря. А ти пройшов повз холодним каменем, і холод той зупинив мене в півкроці серед напівтемного довгого коридору…
Задзвеніли у повітрі
Переливи дзвонів,
Сіро, вогко, темно
Безнадійно стало.
Небо зачинилось,
Птах заплакав криком.
І під кригу лялька
В воду враз пішла… -
Вже волосся мокре
На обличчя впало.
Це кінець…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design