Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1117, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.19.30.232')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Це та, що приходить опівночі

© Тетяна Мельник , 29-04-2006
Це та, що приходить опівночі

- Ну послухай, ти хоча б цієї ночі могла прийти в подобі нормальної жінки?! Та я ж ледь не збожеволів, коли ти торкнулась моєї щоки своїм холодним писком!
- Не сердись, сам знаєш – нормальність мені протипоказана. І потім… ти ж ніколи не бачив мене в подобі, як сам тільки що сказав, нормальної жінки… А може і не потрібно тобі ніякої нормальної?.. – Вона печально подивилась на повний місяць, що проглядав крізь прочинене вікно, і знову перевела погляд на Нього.

- Пам‘ятаю, як ти прийшла до мене вперше… Падав дощ. Такий рясний і спокійний. Він був саме з тих дощів, що переходять вулицю долі із відрами наповненими вщерть або ж лихом, або ж… щастям. Я лежав у темній кімнаті і молився. І думав про те, що мені неодмінно має пощастити, що ось воно, моє щастя, зараз наповнить мою кімнату і погасить спрагу… Спрагу за тобою. І все справдилось. Бо ти прийшла. Але прийшла якось так, як мені ніколи не уявлялось і не снилось. я ж ледь розгледів тебе у темряві. я ж ледь не вигнав тебе геть! я ж ледь не збожеволів від однієї думки, що ти таки є… існуєш.

- …у ту ніч я вперше відчула страх смерті. Ну як ти не міг помітити кошеня, маленьке мокре кошеня, що вже кілька хвилин сиділо на твоїй подушці і уважно роздивлялось твоє обличчя. Тебе, що сам викликав мене у ту холодну дощову ніч, тебе, що змусив мене перейти півміста і вимокнути аж до нитки, і тебе, що ледь не викинув мене у вікно…

- … у ту ніч я вперше відчув страх смерті. Відчув, як щось потаємне, зовсім невідоме моєму єству присутнє у кімнаті. Десь поруч, так близько, що міг чути навіть дихання: ледь-ледь, майже нечутне, майже неіснуюче, потойбічне. Я злякався. Бо старі люди кажуть, що так і смерть приходить до людини… але так може прийти і щастя… а я ж так боявся тебе прогледіти. Оце мокре кошеня. Чорне мокре кошеня налякало мене найдужче: найперше, що прийшло мені в голову, це пожбурити тебе у відчинене у вікно і неодмінно почути, як мокре і крихітне тільце гепнеться об асфальт… Але ж як боляче!!!

- Боляче! Я тебе шкрябнула тоді… ох, як боляче! А навіщо здумалось тобі жбурити мене у відчинене вікно? Мене, яку ти собі вимріяв, випросив, змусив змокнути вщент і що… все заради того, аби безглуздо розбитись об асфальт? І я тебе шкрябнула. Боляче! До крові, до кістки. Болем – аж до серця. І ти зупинився. І ти…

- … і я відняв від рани мокре малече лапеня, взяв чорне кошеня у долоні і подумав, що це мабуть найкраще, що я міг вимріяти для себе. А як інакше зміг би ось так піднести тебе до вуст і зігріти власним подихом - оце мокре вщент тільце, ось ці налякані фосфоричні оченята, тебе…

- … мене, що завжди знала про твоє існування, але не приходила. Але просто не знала куди іти. Аж поки цей дощ, цей впертий весняний дощ, перейшовши дорогу з відрами, наповненими вщент щастям, не примусив мене вистрибнути на вулицю, бігти мокрими вулицями і… віднайти тебе!

- І тепер постійно приходиш, майже кожної ночі. Ніколи не бачив, як ти з”являлась у кімнаті, але завжди відчував... Ось ти є, ось ти ступаєш по килиму, ось ти – біля мене. Таке чорнюще, як ніч, кошеня! Кілька хвилин непорушно сидиш і вдивляєшся у моє обличчя. Мені навіть аж трохи моторошно буває від твого погляду, від тих очей, які я насправді і не бачу, а тільки відчуваю, відчуваю, відчуваю… Я починаю відчайдушно загортатись у темінь, але ти наступаєш на темінь лапою і не дозволяєш… не дозволяєш мені зникнути. Тримаєш мене на вістрі свого кігтика – висотуєш нерви, і тоді по краплі спиваєш мене. По краплі. Повільно. Мене. Мою кров, моє серце, мою душу. Це ти! Чорне і мокре кошеня! Це ти! Котру я вимріяв… Це ти! Що завжди приходиш опівночі…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Якою приходить Ніч

© Наталія Дев’ятко, 03-04-2007

Як гарно, що інколи дощ таки переходить дорогу з відрами повними...щастя

© Mija, 10-05-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81259703636169 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …