Час од часу, і зараз це трапляється все частіше, особливо в нічні години, коли навкруги лежить сніг, та вітер співає у димарі самотнім невеселим вовком, я мимоволі згадую дні, коли все було інакше: коли сон не ховався від мене вночі; коли я не мав навіть уяви про тих привидів, що населять із часом чорні підвалини моєї пам'яті; коли я був молодий…
Її шкіра була біла-біла; гладенька та ніжна, як шовк.
Її очі були самі смарагди, що так зоряно виблискують уночі, коли все навкруги заповнено духмяним запахом сіна, а комахи стрекочуть та заклопотано снують навколо в зухвалих, гарячих обіймах липневої ночі.
Що ж це зробилося зі мною? Куди те все пішло?
Я підвожуся, вдягаю капелюха – мені потрібно, щоб розкласти в пічці вогонь, сходити за дровами, які надворі.
Надворі зимно. Злий, цупкий вітер із розпачем кусає обличчя, встромляючи у нього тисячі невидимих пекучих голок. Я тихо підсміююсь: навіть такий старий, напівсліпий дурень, як я, розуміє, що йому зі мною не впоратися. Зараз я йому розложу велике багаття…
Чому це у Африці так жарко? Чому це ніч така дивна, коли у тебе є кохання, й тобі лише вісімнадцять років? Вся справа у вітрі…
Треба його підігріти, й тоді все буде гаразд. Я розкладую дрова навкруги хати – може вітер і загасить мого першого невпевненого сірника, але це нічого – в мене їх багато. Якась пташина оселилась у нашому сараї – от вже вона здивується, коли перші гарячі подихи вітру скажуть їй про наступ літа! Мабуть, з іншої половини хати буде чутно жіночі зойки та дитячі викрики, але це ж моя хата – що хочу, те й роблю! Так, так – мій вогник вже більшає, він росте та гріє зледеніле дерево…
Зараз воно буде тепліше.
Мені вже стало тепліше: старий годинник у хаті б'є пів-на-дванадцяту. Не довго вже чекати… Ось, посиджу на призьбі, зачекаю доки теплий вітер знайде і мене – мабуть у його подиху я знов побачу те літо, ту ніч, ту любов…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design