Я сохну... Я жухну, наче обпалена сонцем квітка, пелюстки якої не встигли сховатись до опівдня і вже ніколи не зможуть наповнитись п’янким соком. Спека наче викручу мене зсередини, збиває з ніг і не дає шансів звестись хоч на коліна. Лежу пластом в затінку і ментально атакую небо побажаннями, проханнями, благаннями і нарешті прокляттями про дощ. А воно не чує, прикинулось сухим зморшкуватим резиновим шлангом і забило на мене і ту маленьку хризантему, що так само, як і я не встигла сховати своїх пелюсток.
А ти чула, що дощ можна примусити десь йти? Береш просту хімічну речовину – йодид срібла, що так його малесенькі кришталики подібні до води і жбурляєш у якусь хмаринку... І через годину-другу вона розродиться дощем. Але моя хризантема не знає, де б їй узяти той-во йодид, а мої мізки вже розтеклись, наче асфальт на цій спеці і думати їм так впадло... Як знайдеш когось з такою ракетою, скажи, що ми чекаєм, дуже на тебе сподіваюсь.
- Ну що, дівчатка, знову перерва? – питаю не стільки у моделі, скільки розжарених освітлювачів.
- Так, давай трохи охолонемо, - чую чийсь майже хрип, - до котрої, Юджін?
- До 33 у затінку...
Сієста. Це такий стиль життя, певно. І зараз він мені ну майже підходить, майже. Бо аби ж то хтось за мене ще й робив... Але я зараз щасливий, що не послали мене за репортажем в Ахххрику, хоча можливо там зараз прохолодніше? Ні, ву-ву-ву-везер-ком каже, що там вуха пухнуть, а на пост-затопленому Прикарпатті кролики від комарів дохнуть. І нічого я такого, що ти подумала, сьогодні не нюхав і не пив, і якщо радіву не бреше, то так воно і є.
Ахххрика... Душ плює в мене залишками води і в чергове на зйомку доводиться їхати покалюженим, а не помитим. Піт змити вистачило і на тому дякую нашому славному Деснянському водоканалу. В мене іноді таке відчуття, що всю Десну випивають ще на стадії розливу „Чернігівського”.
- Вам з льодом? Є світле, темне та портер.
Ба... вже і пиво з льодом подають?
- Ні, мені прошу просто насипте льоду, можна за пазуху. – Жарт нажаль не пройшов, під довгим волоссям мізки певно ще тужче вижарюються. – Мені з льодом, але замість пива принесіть зеленого чаю, без цукру.
Завтра вже 17те, а отже до зйомок у білокам’яній ще 10 днів, а потім можна буде вже трошки відпочити і зайнятись „сольником”. Реклама світ годує, та моя душа бажає іншої їжі, делікатесів... А фараони від маскульту нехай їдять пельмені, якщо мої фото їм не до смаку. „Цілую, люблю” і далі за текстом.
Піду, пофарбуюсь під людину.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design