Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10881, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.15.221.67')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Конкурс від ДЧ

Сьогодні

© Богдан Образ, 04-08-2008
Іра Цілик. Після вчора. – К.: Факт, 2008. – 120 с.

Іра Цілик – Київська поетеса, її віршована збірка „Ці” вийшла у видавництві „Факт” у 2007 році.
„Післявчора” – це перша прозова книга, де розповідається про оригінальну дівчину на ймення Кіра Буцім. Так як авторка навчалася на режисера, має досвід у створенні рекламних відео роликів і фільмів, тому книга трохи нагадує короткометражку. Але, на відміну від кіно, у книзі дуже чітко показано внутрішній світ героїні, її почуття, примхи і переживання.
Твір здається дещо авто біографічним. Спершу йде дитинство з тими метаморфозами, коли радянська імперія перестала існувати. Далі авторка оригінально показує світогляд дівчини, яка хоче навчатися на режисера – вступні іспити, нові друзі та подруги, пристрасті, відпочинок на морі, нові емоції і відчуття і ще багато іншого.
Поступово авторка переходить до „після вчорашнього” життя, коли героїня вже працює і зріло дивиться на прожите минуле і сьогодення.
Доволі популярним у сучасній літературі є опис свого місця роботи. Героїня працює у рекламному світі, на зйомках і деталізація її роботи трохи виглядає „а-ля Бегбедер”.
Однак стиль Іри Цілик дуже різнобарвний, чуттєвий, навіть певною мірою „пахучий”. Вона пише легко і невимушено, заставляючи читача побачити найменші деталі, які спостерігає героїня твору (наприклад, розчавлений бурячок на холодному асфальті) чи відчути найрізноманітніші запахи (наприклад, запах грушевого желе і журавлиного морсу), кольори та смаки.
Також авторка прекрасно описує Київ, любі їй місця, які приємно впізнавати в книзі і запрошує читачів помандрувати разом з Кірою по Москві, Сімеїзу, Парижу, Каннах...
Важко одразу визначити тип цього твору. Обмежитись поняттям „жіноча проза” явно недостатньо, але шукачі пригод та карколомного сюжету можуть залишитися незадоволеними.
Це книга, яка не тільки легко читається, вона багато кому зможе допомогти відійти від сірих буднів та буденної сірості.    

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80569982528687 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …