Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50998
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10802, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.217.60.35')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Детектив

Харитон і колгоспне підпілля

© Віталій Дерех, 30-07-2008
Уривки з нотаток видатного, маловідомого дослідника Харитона Підкладька знайшли  за місяць після його таємничого зникнення. Дві диктофонні касети та списаний дрібним, нахиленим вліво почерком блокнот. З записів стало зрозуміло, що Харитон під виглядом журналіста газети “Вісник наркокур`єра” пробрався у підпільний колгосп. Колгосп, у якому вирощували наркосало. Касета була зіпсована вологою, але чіткий вольовий голос Підкладька линув  навіть через касетні радіошуми.
— “За три хвилини я буду в лоні банди, — серйозно та з притиском вимовляв дослідник. — Банди, яка може поміняти ...(говорить дуже невиразно) ...Всім керує новий винахід, що зробить українців найвідомішою нацією. Це наркосало.  На цьому колгоспі свиней щеплюють спеціальним препаратом та додають їм у їжу наявну у вільному продажі речовину під назвою”...(говорить нерозбірливо)...
Далі диктофонний запис переривається шурхотом. До цього часового відрізку можна віднести перший запис у блокноті Харитона.
“Невелике приміщення — схоже на ферму... (літери запису у блокноті настільки маленькі, що здається автор вирішив писати по два рядки в одну клітинку). Тут немає нічого, тільки стіл та свині. Свині чисті та ситі, бігають по кімнаті. За ними доглядають двоє чоловіків. Світло від лампи, закріпленої під стрільчатим дахом настільки яскраве, що здається від нього моя лисина блищить ніби дзеркало”...
Далі записи у блокноті співпадають з розмовою, записаною на касеті...
— Мене звуть Харитон Підкладько, і ми домовлялися про статтю для “Вісника наркокур’єра”...
— Щож, сідайте...скуштуйте нашого веселого сала...
— Як вам спало на думку, перетворити сало у наркотик?
—Ми шукали шляхи транспортування наркотиків через кордон, і вирішили, що найкраще буде перевозити заборонені препарати під виглядом живих істот. Свині підійшли найкраще, тому що за допомогою однієї тварини можна перевезти найбільшу кількість живої нарковаги....
— А якою є дія такого сала?
— О! Це найбільше наше відкриття. Ми підрахували, що сало, навіть, якщо воно не наркотичне, піднімає життєвий тонус та покращує настрій людини. Дія наркотика підвищує ці властивості у 18 разів! Один лише недолік — звичайне сало викликає залежність..., наркосало ж викликає у 18 разів сильнішу залежність..
Далі плівка дуже понищена, і розмову розібрати неможливо. Проте суть її передає продовження запису у блокноті...
“Наскільки я зрозумів, сало потрібно нарізати тоненькими смужками і втягувати їх носом... Також його можна їсти, але так не цікаво... Головне не запивати сало алкоголем. Тоді людина впадає у забуття, і може місяцями лежати, ледь дихаючи від щасття,  — алкоголь підвищує дію наркосала ще у 18 разів”...
Останнім записом на диктофоні був запис особистого характеру...
“Дали мені на пробу шматок...от тільки би не переплутати з тим, що у мене в холодильнику, яким закусую”...
З того часу Харитона Підкладька ніхто не бачив ось уже шість місяців.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© , 17-04-2009

Перша рецензія

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юлія Якубішин, 28-02-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72040915489197 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …