Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1069, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.42.208')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

ПЕДАГОГІЧНА ПОЕМКА.

© Савур (а був колись Халва), 20-04-2006
Курсі на п"ятому студенти НПУ ім. М.П. Драгоманова починають відчувати близість тієї заповітної миті, коли вони отримають свої дипломи. Ті відчуття підсилені цінним досвідом здобутим під час проходження педагогічної практики надихають студентів на постанову надзвичайно актуальних запитань, з огляду на близість моменту здобуття фаху. То хотілося б подякувати нашим викладачам, що вони не дають нам збитися з вірної дороги і з задоволенням відповідають на всі наші запитання.

-Скажіть будь ласка, а чи можна бити дітей?

-Діточок?-,питає викладач і уважно розглядаючи аудиторію, вишукуючи серед студенства пильних представників громадськості і інших "стукачів" схильних до розпатякання різних таємниць педагогічного фаху. Побачивши недобрий вогник в очах таких студентів, який може означати лише одне - готовність одразу доповісти куди слід про негуманність і інші аморальні вчинки викладача И., викладач И. "чесно" відповідає,- Звичайно!.. не можна.

Й одразу з батьківською турботою запитує:

-Сподіваюсь, ви мене правильно зрозуміли?

На що кмітливе студенство, стверджуючи, киває головою і починає розширювати межі своєї педагогічної обізнаності запитанням:

-А чим же тоді краще всього "небити" діточок.

-Е-е-е, бачу ви ще не все зрозуміли. -Каже викладач.- Найважливіше у педагогічній роботі це знати коли саме "небити".

-У-у-у. - Укає студенство, почесуючи потилиці і міркуючи скільки всього важливого йому ще необхідно засвоїти.

Викладач продовжує:

-Перш за все ви повинні засвоїти, що за будь-яких обставин дитину слід "небити" при свідках. На телеекранах зараз ітак показують багато жорстокості, тож не слід зайвий раз обтяжувати оточуючих видовищами, які можуть травмувати їх психіку. Тож пам"ятайте: ви вчителі і тому маєте постійно піклуватись про інших. А все інше: чим краще всього "небити" вказікою, чи книжкою - це все вже залежить від ваших здібностей і уподобань. Та намагайтеся таки небити по голові. А то інший дилетант буває так вгамселить котромусь з своїх учнів по макітрі, що вони бідолашні одразу забувають хто вони і за що їх так покарали. І от тоді доводиться починати весь виховний процес з самого початку.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Зуб за зуб? :-)

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Богдан Коломійчук, 05-09-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83807897567749 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …