На останньому листку зошита, списаного в поперек і примітками на полях, Він поставив товстенну крапку і засунув свою нову радість під одвірок хліва.
А на дорозі шмигали маршрутки підбираючи "гривнюп*ятдесятькоп." на крутих поворотах.
Тракт Глинянський прокидався. Сусідка досапувала картоплю: за пів години вона розігне спину і піде вимивати руки від дорогоцінної землі, вимиє обличчя від поту і намалює губи товстенним шаром негарної червоної помади. За півтора години вона сидітиме в приймальні голови Облради і розповідатиме його секретарці, який вона придбала парфюм у Брокарді.
А Він цілісінький день згадуватиме той зошит на кафедрі в Технічному училищі. Неуважно перечитуватиме реферати дебілкуватих, так він їх називав, і матиме в носі враннішню пресу. Він думав, як той найшвидше передрукувати це все на новенький Ейсер і всунути до скриньки видавця своє оповідання. Він знав, він твердо знав, що це переверне його життя.
Проте сусідка підсунула сотню секретарці і та понесла підписувати голові лист-прохання. Потім лист помандрував у міську раду, де депутати на сесії гучно крикнувши "ганьба" незаконному, майже 40-а літньому, існуванню на ділянці землі хліва проведуть успішне голосування за його знесення.
А він повернеться і не знайде свій зошит, а потім в сусідки згорить хата, а ще пізніше він відрізавши їй три пальці напише ними, як фломастерами, на стіні останні два речення з зошиту:
"Тракт Глинянський прокидався. Сусідка досапувала картоплю: за пів години вона розігне спину і піде вимивати руки від дорогоцінної землі, вимиє обличчя від поту і намалює губи товстенним шаром негарної червоної помади."
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design