Вітухновська не писала вірші. Вона дуже боялася розтовстіти. Один раз, побачивши товсту поетесу на святі, вона до смерті перелякалась та зробила висновок: Ти товстий, якщо пишеш вірші. Просто до цього вона бачила кілька товстих поетес підряд і ще одного нетовстого, але погано пахнучого поета.
Вітухновська писала статті в жіночі журнали і відкладала їх у папочку. Писала про гендерні відносини, а як же. Про салати. Не про ті, що змішувати, а ті, що пучечками по 2.50. Працювала Надя Вітухновська у бібліотеці. А писала, тому що не писати було важко. Навколо було дуже багато книжок, і вони просто таки вдавлювали її своєю граматикою та орфографією у досить потерте крісло. Здається, від М’якого куточка із зеленого куточка.
В зеленому куточку росла драцена, кактус і акваріум з рибкою, що постійно присмоктувалась до скла і могла так провисіти з пів дня. Вітухновська дивилася на неї і думала, що якщо її, Надію Андріївну, 29и років від народження зараз хтось поцілує «взасос», то вона розгубиться. Тому що мабуть вже забула, як це робиться. Хоча ну хто стане цілувати її у громадській бібліотеці?
У Наді був Вітухновський і мама. Вітухновський – це не брат, а чоловік. Зранку Надя ставила чашку на стіл. Мама її переставляла. Вітухновський взагалі прибирав. Так і жили.
А якось Надя подавилася кісточкою від сливи. І нічого не змінилось. Вересень почався.
- Тобі конверт прийшов, - Марина Вікторівна пройшла на кухню, збиваючи тапками доріжку.
- Дякую. А де?
- На столі. Хоча б плиту помила, Надю! Чайник ставити бридко.
- Мені теж.
- Що?
- Нічого не чую.
В листі писали про тайгу. Про видобуток алмазів і про сніг по коліно. Однокласник Ваня Рибін вже років п’ять там працював. Слав фотографії і рідко коли дзвонив. Вітухновській все це дуже подобалось, і вона регулярно заявляла:
- Поїду я в тайгу. Набридло все.
Вітухновський за звичай просив зробити йому чай та мружився, передивляючись Вечірній Енск.
- Їй бо, уїду! Не віриш?
- Ні. Відсунься. Ти мені світло затуляєш.
Бували моменти, коли Надя сама починала вірити, що поїде в тайгу. В тайгу, де водяться лосі, ведмеді, ще хтось. І навіть доставала атлас, і роздивлялася три ріки, що текли вгору. Подумки приміряла ушанку.
Але відпустка за графіком була в листопаді, а в листопаді в тайгу менше за все хотілось. Хотілося тільки спати та їсти.
Тому Вітухновська спала. Та їла.
Коли на животі лишилися червоні смуги від юбки 44го розміру, Надя перестала їсти і задумалася.
- Я товста, - розмірковувала вона десь в районі кухні.
- Не дуже, але товста, - у ванній та біля дивану.
- Повнувата у стегнах, - це вже у вітальні.
- А раз я вже товста, значить можу писати вірші.
Це був висновок.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design