Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 10175, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.173.221.132')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Іванка

© Наталя Клименко, 17-06-2008
Іванка плете віночок з жовтої кульбаби. Перев’язує його жмутиком трави, як навчила сусідка Марися. Одягає вінок на голову, поправляючи неслухняні пшеничні пасма волосся, з якими грається розбишакуватий вітер. Руки брудні від кульбабиного соку – дивно, сік білий, як молоко, а руки чомусь коричневі. Мружиться від сонця.
- Іванцю! – мама кличе до хати. – Іванцю, лист від тата прийшов! Ходи читати!
Іванка біжить по височенній траві, навпростець, притримуючи жовтий духмяний вінок правою рукою, а лівою розмахуючи щосили – так здається, що біжиш іще швидше. Іванка бачила татка два роки тому. Він будівельник. Зводить високі світлі будинки в далекій Португалії. Тато присилає їм з мамою листи і листівки з тих місць, де буває.
Мама обережно відкриває конверт. «Любі мої Ліночко й Іванцю!...» Іванка слухає. Мама читає не кваплячись, з інтонацією, іноді то всміхаючись, то стурбовано суплячись. Іванка знає, що мама потім знову перечитуватиме листа увечері, і ще завтра. Потім вони вдвох довго розглядають листівку з дивним краєвидом.
- Мамо, а коли тато приїде? – вкотре запитує Іванка.
- Не знаю, каже ж, що поки має багато роботи.
Мама тихенько зітхає. Іванка бере олівці, альбом і йде на вулицю.
Вони з мамою теж відсилають татові листи – мама пише , а Іванка малює малюнки. Ось – кіт Мурчик, а це мама з букетом тюльпанів, а ось – вони втрьох – Іванка, мама і тато. Іванка пам’ятає, що тато високий, і має гарну теплу посмішку. Вона вимальовує ту посмішку довго, наче справжній художник. Потім малює посмішку собі і мамі – вони щасливі разом. Знизу нерівним дитячим почерком дописує «Татку, повертайся скоріше!»

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© К В, 23-06-2008

соціально!

© Тед Лещак, 18-06-2008

[ Без назви ]

© Oksana, 18-06-2008

потенційний дуже хороший уривок із дуже хорошого твору

© В:тал:й, 18-06-2008

Сентиментально

© Кока Черкаський, 18-06-2008

Щиро, просто і гарно.

© Андрій Негін, 17-06-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.9492359161377 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …