Бажаєте повернутись в минуле – сміло вирушайте на базар. Адже це вічна машина часу, винайдена людством ще N століть тому. Замкнений світ із характерними запахами, звуками, предметами та обличчями. Їх легко впізнає будь-хто, будь-коли і у будь-якій точці планети. Он та огрядна тітка в жахливому залояженому фартуху, здається, стояла за тим самим прилавком і 300 років тому. А мужик з м’ясного кіоску, як завжди, неголений, і його „базовый русский всё такой же великий, могучий и трёхэтажный”.
Кожне покоління знайде на базарі щось із дитинства, юності чи легко стане часткою сучасного ринкового процесу. Він справді вічний, цей ринок. Нехай брудний, шумний та швидко втомлює, але ж він таки успішно пережив еру радянських гастрономів та запліснявілих овочевих магазинів. Він навіть досить вдало конкурує з акуратними та потужними супермаркетами. І зовсім не збирається здавати позиції. Хіба-що трохи прибрався яскравими пакетами, пластиковими пляшками та одноразовими стаканчиками.
Базар – це життя, це спілкування. Неважко помітити, як багато там людей, які лише ходять і нічого не купують. Питають, пробують, але нічого не купують. Вони шукають спілкування. За їх поведінкою та виглядом (не обов’язково жебрацьким, а швидше навпаки) здогадуєшся, що вони мабуть одинокі. І нехай вони не знають імені депутата, який повинен представляти їх інтереси у міськраді, але ім’я пані Стефи, яка торгує смачним домашнім сиром, їм близьке і знайоме.
Тому вони так часто ходять на базар.І тому він живе, він переміг час.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design