Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2645
Творів: 48787
Рецензій: 93513

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Моє враження

(Рецензія на твір: Мій другий сонет, автор: )

© Володимир Сірий, 29-07-2009
Двояке , як і пробіл в середині сонету. А знаєш, що Агнесо, я тебе розкусив. Ти спеціально допускаєш невеличкі огріхи, а потім щирі душі (наподобі Вовчика - братчика) стараються тобі допомогти, і все так виглядає гарно, взаємно....Могли би ми її б пізнати... Що ЦЕ?
Поважаю, Володя.

А я витратила півгодини творчого часу на пошук тих віршів. Знайшла, але нічого не писатиму. Все одно на ті твори ніхто не відгукається, та і поетеса не дуже налаштована на обмін думками. Слава богу, шо мені не довелось звертатись до речових доказів.
Завжди рада спілкуванню з вами :-)

©  , 30-07-2009

Агнесо, ну от, я так і думала, що Ви подумаєте, що це я подумаю, що Ви думали і мали на увазі мою скромну персону. :))))
Ні-ні-ні, дорогенька, я такого ніде не писала. Просто почитала оці теревені, та й відгукнулася, спровокована ними - а що робити? - інтернет же простір всім доступний і демократичний, чи не так? :)
А стосовно Вашої знайомої редакторки. Звісно, зі свого боку вона може мати рацію, проте. Проте навіть і лінгвісти зне авжди сходяться зі своїми точками погляду в одній нескінченній прямій, адже скільки філологів-лінгвістів, стільки і різних тлумачень. Ви ж самі бачите, що і між тлумаченнями серйозних і авторитетних словників не завше панує згода. :)

З повагою,
Віка Йіхова

© Viktoria Jichova, 30-07-2009

Шановна Вікторіє, боже, збав, вас від такого - подумати, шо я мала на увазі вас. Може, у вас цей займенник десь і був. Та це дрібниці. Був - та і був.
А то була якась юна поетеса, і цей займенник просто ліз в очі.
Ми ж з вами у дружбі. То як я можу жбурляти якісь камінці у ваш бік? Природно, що ніяк.
А про "котрий" мені сказала одна редакторша власного видавництва.
Багато яких слів існує у словнику, та не всі є літературними. Такою була її думка. А я старшим вірю.
Про всяк випадок прийміть мої вибачення. Може, знайду цей твір, в якому від них рябіло в очах. Ваші мені подобаються.
Навіть гріхи у маленькій кількості не такі вже і гріхи. Так мені по секрету сказав один панотець.
А ви про якийсь займенник... Пусте. Не переймайтесь :-)

©  , 30-07-2009

То собі так думає Агнеса, що займенник "котрий" є прояв канцеляризму? Наприклад, у Західній Україні - це нормально використовується, на рівні "який" - може, відбиток полонізмів? Хто його зна, але займенник "котрий" має повне право на життя - так що нІчого присікатися. Є претензії до тієї авторки? Будьте, Агнесо, так люб´язні, і вкажіть їй це прямо під її твором. А то так, теревені під тином все - "говорила-балакала, сіла і заплакала". :)))

З повагою,
Віка Йіхова

ПС: ось, прошу ще поглянути сюди:
КОТРИЙ, -а, -е, займ. 1. пит. Який саме? Який за порядком? // Який із кількох? 2. неознач. Один із кількох; який-небудь, будь-який. 3. рідко. У випадках повторення на початку речень означає один, другий. 4. у знач. спол. сл. Те саме, що який.
http://slovnyk.net/?swrd=КОТРИЙ

© Viktoria Jichova, 30-07-2009

Скорочені форми дієслів є також небажаним явищем.
Але не таким критичним, як ті "котри".
То я сьогодні спішила. І вийшов сонет сируватим. Але класичної побудови. Як я вчилась у школі, я вже десь писала. Через 4 роки напишу про університет. Якщо не поїду за кордон.

©  , 29-07-2009

В ангійській мові нормально, коли використовується займенник "that" або "what". "Which" використовується десь у бюрократії.
Я бачила вірші якоїсь поетеси (тут, на сайті), яка майже в кожному рядку писала "котрий", "котра", "котре". Це прояв протокольної мови.
Пасіба :-)

©  , 29-07-2009

Агні, якщо мене чуєш... Що вісь утримують Землі...(НМСД)

©  Володимир Сірий, 29-07-2009

Тут був Володя.

©  Володимир Сірий, 29-07-2009

Я тобі скажу по секрету.
Тільки невихована людина ображатиметься на рецензії.
А ми не ображаємось.
Сперечатимусь і надалі. Я поетеса, а не якась там стилістка.
Салют. Все путьом :-)

©  , 29-07-2009

ЗІРКИ. Ти припустився помилки.

©  , 29-07-2009

Агнесо, не дратуйся, я ж по - хорошому.
Давай жити дружно(Леопольд).
Ми ж виховані звірки.

©  Володимир Сірий, 29-07-2009

Я не розумію про пробіл. І де та середина.
Перший катрен - це про одне, другий - про друге, два заключних - про остаточне. А про "пізнати" також моя твоя нє понімай. У нас на Кагарличчині так кажуть. Пізнати, осягнути, зазнати.
Твоя поспішність була катастрофічною для вірша, та корисною для творчого процесу.
І я тебе поважаю. І сваритись не хочу.
А зараз я піду на дискотеку - до дурнів. Бо бачу, що з розумними мені важко.

©  , 29-07-2009

Або ...з межОю...
Не повірю , що ти ,Агні, слабограмотна людина.
Мене у поспішності стримувала, а сама?

©  Володимир Сірий, 29-07-2009

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.67794394493103 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …
Графічний роман “Серед овець”
Графічний роман Корешкова Олександра «Серед овець», можна було б сміливо віднести до антиутопії, як …
Добірка художньої літератури козацької доби
Друзі! В інтернет-крамниці “Онлайн Криївка” представлена цікава добірка художньої літератури …