Авторів: 2645
Творів: 48772
Рецензій: 93508

струмує правда

(Рецензія на твір: Живемо, автор: Нема)

© Володимир Сірий, 13-07-2009
Костю, твій вірш читав декілька разів.Щоб зрозуміти твою творчість, треба побавитися із словниками іншою літературою(в даному випадку Біблія). Все нормально , у твоєму неповторному стилі.Я думаю ,що Микола Цибенко розгорне у своїй рецензії більш докладну картину, а я , як читач скажу: сподобалось, особливо... загинати на хресті кінці...(чи не про свастику мова?). Можна кожну строфу виділити і пороздумувати над прихованим змістом, та я не рецензор, а прото читач.
Вітаю із новою вершиною, Костю!

Я, Костю, потиск твій відчув!

©  Володимир Сірий, 13-07-2009

... звісно про свастику...
Дякую Володимире!
На жаль, часто за вжитим словом "моя позиція" або "світогляд" стоїть звичайнісінька упертість з найгресивнішими проявами (або просто упертість). Так, звісно, зараз книгу видати може будь-хто і це не показник. Звісно усе в цьому світі умовне і уже немає авторитетів, до яких хтось прислухається. Світ інтелектуальної байдужості, нігілізму і самозакоханого "Я"... Що можу додати? Писать потрібно так (принаймні намагатися), щоб це було по-новому, так, як ніхто ще не писав, образи такими, які ще ніхто не знаходив, а слова споконвічними - українськими. Тоді до Вас прийде... А хто чи що, то вже побачите самі... За усю історію літератури стільки понаписувано віршів: про дощ, що він плаче, про любов, яка кров, про очі, які ночі, про усіляку попсово-макдональдну банальщину, що постає питання: Про що писати? Усе вже сказано? Не буду нікого повчати, бо це видасться некоректним, але, щоб писати, слово потрібно не просто "відчувати", а як дику кобилицю, приручити, годувати з руки римами, та й осідлати, щоб доїхати до селища "Книжка", яке видасться не зі свичайними гадюшниками, тацмайданчиками, а в якому будуть музеї, палаци... Одним словом потрібно працювати, шановне товариство. Я від цього отримую неабияке задоволення.
Дякую усім.
Володимире, тисну Вашу правицю!

© анонім (91.192.153.—), 13-07-2009

Я вас прекрасно зрозумів.До нових зустрічей.
Володя.

©  Володимир Сірий, 13-07-2009

Справді, пане Володимире, я маю свою думку. Вона виплекана часом. Сердечно дякую, якщо запрошуєте ще до розумного товариства. Я справді доброзичлива, Ви влучили в десятку: мої слова - це не захвалювання і не сичання критикана ( оцих "добродіїв"не бажаю чути). Маю досвід редагування, якщо довіряли- значить бачили людину, яка спроможна поліпшити. Захвалювання подеколи дає летальні результати... Пані Агнеса , яку я неймовірно люблю, вичерпно написала в свіженькому коментарі. Додам лише таке: різати, як не боляче, повинен себе сам автор. Але ж охопити текст власний можна лише злетівши над себелюбствои та закидами ближнім. Тобто - відсторонитись на деякий час. Маю сім книг, але вибране - постійно в роботі . Поради давати можу лише по тексту, автор цього не просив. Завжди ваша - Світлана.

© , 13-07-2009

Лано, ви як читач, що має свою думку(а не каркає в унісон) маєте право
на своє слово. І ви його сказали.Але я думаю, що після критичних зауваг ви мали б дати конструктивну пораду.Хірург як ріже - знеболює.
Кнут і пряник. І т.д.

©  Володимир Сірий, 13-07-2009

Ой...Бавилися, навіть спали зі словниками. Але ж читач має іти текстом, а не попадати у вибої. Про це писала. Поезія - це ефірне та вишукане слово. ЦЕ -Ритм. Це, зрештою, "безсмертний дотик до душі". Дотик! А я отут не дотик відчуваю, а буревій, що несе чорне торішнє листя. Даруйте відвертість. Я бажаю автору - щиро - росту, а тому це писала. Якщо моя думка зайва - зрозумію.

© , 13-07-2009

Згенеровано за 0.74721693992615 сек.