Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2660
Творів: 49724
Рецензій: 94205

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Не зрозумів

(Рецензія на твір: , автор: Кактусь)

© Кока Черкаський (94.248.29.—), 07-12-2008
От якби я був клятим москалем, то я б зааплодував, заплескав у долонях і засичав би: "Ай да маладєц, Максік, ай да сукін син!!"

Асобєнно мнє панравілось ват ето:

Якщо виснажує любов
до «неньки» будь-коли і будь-де –
не варт, не мучтеся, їй-бо,
мовчіть і рукоблудьте.


А так я трохи не зрозумів. Якщо це гнівна відповідь на вірш якогось "ігора", то я б не сказав, що це є достойна відповідь "ігору" від "не-ура-патріота".

Взагалі тема "ура-патріотизму" є дуже складною для українців темою.
Бо що ж це виходить? Справжніх українців і взагалі немає?
Будь-хто з українців може назвати іншого українця "запроданцем", а той у відповідь назве його "ура-патріотом", тощо. Так, браття, ми ніколи не збудуємо Української Держави.

Шановний Максе,
менш за все я хотіла Вас образити. Я погоджуюсь з тим, що Ви пишете в своєму вірші - і після правки, і до правки теж. На мою думку правка вдала. Вона дозволила ще точніше окреслити Вашу думку. Можливо, якщо б Ви зробили правку і до свого відгуку, цитую:
"...це адекватне сприйняття людини, яка нічого не робить, бо знає, що від неї нічого не зажежить на відміну від деяких, котрі, відмовяються вірити у те, що від них нічого не залежить і провадять бурхливу діяльність упродовж життя. Їм не важливо чим займатися і чого прагнути - головне - не дивитися правді у вічі, не бачити того, що вони мурахи - не більше :))" ,
я б погодилася ійз ним. В тійй же формі, як його зроблено, він видається мені надто категоричною декларацією, що, зазвичай, притаманне саме молоді.
Пам'ятаєте, як у Пушкіна : "Блажен, кто смолоду был молод " (рос.)/
Це тільки нормально, і це так, і для пересічних громадян, і для геніїв. Так що ображатися тут немає на що.
Я ж не ображаюся, що мене стосується вже друга половина пушкінської формули: "Блажен, кто вовремя созрел" (рос.)
Тут вся штука в оцьому "вчасно". І я не скажу, що в моєму випадку це спрацювало - тепер так хотілося б, щоб "вчасно" настало раніше...
Бо наразі я вже людей, і навіть себе між ними, мурахами не вважаю.
Але це не заважає мені адекватно сприймати Ваш надзвичайно влучний вірш.
А ще сказати, що Ваш переклад Єсеніна - геніальний. В ньому можна знайти вади, так само, як в оригіналі, але це значить тільки те, що вашому геніальному перекладу є куди вдосконалюватися - до Вашого ж ще більш геніального перекладу.
З повагою, Галина М.

© анонім (77.120.128.—), 08-12-2008

Это как вот этот дурик пишет рЭцЭнзии сам на себя, да? http://www.gak.com.ua/review/21392

© анонім (193.200.150.—), 08-12-2008

Біда виходить із цими рецензіями!
Одні автори готові битися головою об стінку, лише б отримати на свій геніальний твір хоч одну рецензію; вплоть аж до того, що шлють е-мейли і просять прорецензувати за гроші;

а інші автори навпаки - готові роздерти рецензента, якщо рецензент прорецензував, на погляд автора, неправильно. Не так, як би це автору хотілося. Ну, шановні, так ми не лише України не збудуємо, але і ГАК розвалимо.

Рецензія на те і пишеться рецензентом, а не самим автором на власний твір, щоб бути іншою, аніж хочеться автору.
А інакше пишіть самі рецензії на власні твори.

На кшталт :
" У своєму геніальному вірші я правильно і у повному обсязі розкрив таку-то і таку-то теми, вжив море прекрасних метафор та чарівних епітетів для змалювання власного образу молодого, але напрочуд талановитого поета, нещадно прокритикував ряд негативних явищ та моментів, котрі заважають мені особисто жити, сміливо послав нах*й усіх своїх опонентів, котрі наважилися не пристати на мою точку зору. За це прошу редакцію ГАКу присвоїти мені внєочєрєдноє гаковскоє званіє командор першого рангу".

Отож, треба щось робити. Або забороняти та відміняти рецензії, або ж ....

К.Ч.

© koka cherkaskij, 08-12-2008

дурень цей "поет", дурень несусвітний. дурень, дурень... і так ще 98 разів.

© анонім (62.16.13.—), 07-12-2008

Я, до речі, теж не святий і теми патріотизму іноді торкаюся, але ж намагаюся це робити більш-менш від себе, говорити своїми словами, своїми думками
Інформаційні війни

Не спи, країно стомлена, вночі.
О, скільки б кривди вдень ти не зазнала:
торкнеться вух твоїх з японських приймачів
луна Москви по радіосигналах.

Долине звідти пліснява і бруд,
і дітям голос диктора втовкмаче,
неначе ти Каллігула і Брут,
повія Вермахту й запроданка неначе.

Зливають «дезу» названі «брати»,
паплюжать істини і святості народу,
цькують шухевичів, поборників, а ти
шукаєш в річці натовського броду.

Пильнуй за дітьми, Господи, пильнуй –
їх всіх годують правди сурогатом.
Поглянь на стіни «сталінок», там ...й
давно обжився, прикладів – багато.

Ти хочеш миру, стомлена земля
страждань і мук одвічних не ховає,
а в редакційних офісах Кремля
війна іде, війна іще – триває.
11.05.08

© анонім (94.248.123.—), 07-12-2008

Шанована Галина М. анонім - автор. Будь ласка, не тикайте моєю молодістю в моє ж обличчя. Вік тут ні до чого. Я також проти навязування мені чужої, в нашому випадку, Кокиної, а тепер і Вашої думки. Я зі своїм світоглядом якось розберуся сам. Дякую за клопіт. По-друге, мені набридла патетика і кліше. "Так, браття, ми ніколи не збудуємо Української Держави" - це теж кліше і нічого нового я не дізнався. По-третє, пан Кока Черкаський написав про стосунки українців з українцями, а мій твір - про клішовану, матричну поезію із зужитими образами, зужитими метафорами, метоніміями, синекдохами і іншими закопійованими регаліями, про суцільне пересказування сказаного словами Маланюка, Стуса, Світличного і т.д. Шкода, що він такий незугарний і після правки, якщо Ви цього не вичитали.

© анонім (94.248.123.—), 07-12-2008

шановний аноніме 94.248.123 - я не зрозуміла, це автор, чи хтось інший -, сподіваюся, що це адекватне сприняття ще дуже молодої людини, яка бурхливо реагує на вперше помічені парадокси людського життя. Сподіваюсь, ще буде час поглянути на проблему під іншим кутом :) У вірші проблему окреслено, хоч і дуже гостро, полемічно, але значно вірніше, ніж у цьому відгуку.
І дуже точна й тонка рецензія шановного пана Коки. Ви не відмахуйтесь відразу, трохи поміркуйте над тим, що він каже.
Галина М., яка ( парадокс?) водночас поділяє й позицію автора, і позицію рецензента - бо, як слушно зауважив пан Кока - дуже складна тема.

© анонім (77.120.128.—), 07-12-2008

Ні, це адекватне сприйняття людини, яка нічого не робить, бо знає, що від неї нічого не зажежить на відміну від деяких, котрі, відмовяються вірити у те, що від них нічого не залежить і провадять бурхливу діяльність упродовж життя. Їм не важливо чим займатися і чого прагнути - головне - не дивитися правді у вічі, не бачити того, що вони мурахи - не більше :))

© анонім (94.248.123.—), 07-12-2008

це погано.

© анонім (94.248.29.—), 07-12-2008

Я - не будую. Успіхів. Як потрібно буде подати якусь цеглину - свисність!

© анонім (94.248.123.—), 07-12-2008

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91680192947388 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …