Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2648
Творів: 49114
Рецензій: 93772

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Про голодомор і бабусю

(Рецензія на твір: Закон п'яти колосків, автор: Оксана Жила)

© Петро Муравій, 19-10-2008
У цьому творі у Вас мимохіть згадується Росія. Але загалом присутній той самий бабай, що й у минулому "Вітрі".
У "Законі..." є речі, зовсім не притаманні людям і не характерні людським почуттям. "Закон..." плутається. Точна дата виданого Сталіним закону прямо-таки стоїть у художньому творі "чужорідним тілом". Йому місце у публіцистичному творі, а не художньому. Звичайні пересічні селяни ще й в часи великого лихоліття не знали й не контролювали з якої саме постанови й чийого наказу у них забрали усе, прирікши їх на голодну смерть. Так само їх зовсім не цікавила точна дата прийняття того закону. Для них багато більше важило те, що у них немає чого їсти, а канцелярщина та юриспруденція їх мало обходила. Зрештою, і газети, з яких можна було дізнатися про нові законм, вмираючим від голоду були нецікаві. У новітні часи про точну дату прийняття тих законів буде знати лише людина, яка навмисно готується до виступу на мітингу або пише статтю в пресі.
Пані львів"янко! У Вашому львові голодомору не було. Ви собі там фантазуєте про той голод, змальовуєте таку бабусю, якою Вам хотілося б її бачити.
А я нащадок тих людей, які голодували. Я бачу тих бабусь доволі часто. Вони зовсім не такі, якими Ви їх змалювали. Прийміть до уваги, що впродовж головної і кращої частини свого життя вони боялися про той голод говорити і воліли про нього краще не згадувати. Тепер, на старість років, коли в їх організмі почали відбуватися звичайні для їхнього старечого віку дегенеративні процеси, їм вже вкрай важко переосмилити все й перевернути свою десятиліттями налякану свідомість.
Ці бабусі можуть легко поглузувати, наприклад, з Ющенка через його наголошення на темі голодомору, можуть на противагу йому безсовісно закинути, що голодомор, мовляв, насправді відбувається зараз, бо зникла ковбаса по 2.20 і дармові комуналільні послуги.
Це саме ці бабусі з року в рік голосують на виборах за будь-кого (комуністів, соціалістів чи регіоналів), аби тільки проти України.
Гадаю, досить. Не хочу тут багато розводитися про політику!
На цьому слові бувайте здорові!
Петро М.

апмик

© анонім (95.111.226.—), 31-01-2011

Пане Реміку! Є такі речі, на які я просто забов"язаний відповідати, тому що належу до "таких священиків, як я."
Нехай буде Вам відомо, пане Реміку, що не з моєї логіки, а згідно вчення святих отців і догматики Церкви Христової, Господь і Спаситель наш Ісус Христос добровільно узяв на себе відповідальність не за "усі численні проступки євреїв перед Господом." Він узяв на Себе усі гріхи, провини і відповідальність УСІХ ЛЮДЕЙ, не казав, що Він білий і пухнастий, не знищив легко тих, що прийшли Його арештовувати, а добровільно віддав себе в їхні руки і добровільно помер за нас найтяжчою смертю. Що тут я? При чому тут я і моя логіка? Це Господь так зробив задовго до того, як зав"язалася наша суперечка.
і задовго до того, як народився не я, а мої дуже далекі пращури.
Реміку! Коли Ви зачіпаєте Христа, Ви опиняєтеся в особливо дурненькій позиції. Моя Вам порада. В Івано-Франківську знайдеться бодай один священик, якому Ви могли б довіряти? Сподіваюся, що знайдеться. Тож, коли Вам схочеться ще випустити якийсь перл на тему Христа, підіть спочатку і проконсультуйтеся. У такому випадку абсолютна більшість нерозумних тез з Вашого боку буде знята ще до того, як Ви сядете за комп"ютер.

Шкода, що Ви настільки малоосвічена людина, що плутаєте нацизм з націоналізмом. Я пояснював Вам, що юдонацизм - це юдейський нацизм, а не націоналізм. Вибачте, я не маю часу й змоги проводити Вам курс по засвоєнню елементарних понять. Ви маєте опанувати їх без мене. Вам варто подумати перш ніж щось писати, щоб не зробити якихось ляпів. Можливо попередньо дати почитати комусь більш освіченому Ваші думки. Або придбати хоча б філософський словник і час від часу туди заглядувати. Успіхів Вам, Реміку!

Пані Галино! Дякую за пиріжки! Хоч по-Вашому невдалі, зате від щирого серця. Дякую за те, що Ви є на білому світі.
Цікаво, чи ці суперечки чітає ще хоч хтось? Вони на сайті давно вже не на головній сторінці.

Український націоналіст, піп і реакціонер

© Петро Муравій, 24-10-2008

Михайловській:
***Я вже сказала, що я на теми, пов'язані з релігією, суперечок не веду. Пробачте, що я у Ваші доводи не вчитувалася, це для мене надто незнана сфера. І до того ж віра не має нічого спільного із знанням, як на мене. Тому жодні факти жодною мірою на мене не вплинуть***

- Все правильно. Так і має бути. Я ж казав, що політика - не жіноча справа, а релігія - здебільшого політика, бізнес, і лише в рідкісних випадках, як у Петра Муравія, є справою душі.

Ви спробуйте поговорити на цю тему із свідками Єгови, свідками Марії Деві Христос, чи свідками Черновецького - ви отримаєте ту ж саму відповідь - я вірю в святість Черновецького. Чому так? - там діє один і той самий механізм...

***Щодо Руна-Віри, мені здається, Ви помиляєтесь. Можна й треба ставитися з повагою до історії свого народу, але жити минулим не можна. Були наші пращури колись язичниками -то й що? Колись всі язичниками були... ***

- Правду маєте. Колись були язичники, потім християни, а прийде час, коли всі будуть черновецьниками. У справах віри логіка є неприпустимою. Погрес...

З повагою, Чаварга

© анонім (94.178.116.—), 24-10-2008

До пана Петра: Пане Петре, Ви вже й цілу купу народу до мене на пиріжки запросили, а - не вийде. Якщо танки посунуть на Харків, то буду разом з усіма у шанцях. Стріляю добре, сумнівів щодо того, хто є моїм ворогом, не маю.
І взагалі пиріжки печу погано. Нема часу за отакими дискусіями :)...
До пана Чаарги: Більш поганючих книжок, ніж Лео Таксиля, мабуть, і не знаю. Це чи не єдині книжки, які я з насолодою викинула на помийку, наводячи лад у старих книжках. Я вже сказала, що я на теми, пов'язані з релігією, суперечок не веду. Пробачте, що я у Ваші доводи не вчитувалася, це для мене надто незнана сфера. І до того ж віра не має нічого спільного із знанням, як на мене. Тому жодні факти жодною мірою на мене не вплинуть. Як би Вам це пояснити, щоб Ви зрозуміли - це наче різні виміри, ото, що Ви пишете, і те, чому людина вірить, просто вірить. Я ж не вчений-богослов, щоб поясняти якісь протиріччя. Воно мені ні до чого.
Щодо Руна-Віри, мені здається, Ви помиляєтесь. Можна й треба ставитися з повагою до історії свого народу, але жити минулим не можна. Були наші пращури колись язичниками -то й що? Колись всі язичниками були... Тут ще один борець проти християнства, Ivan Tier, є, ми з ним нещодавно недипломатичними виразами обмінялися.
Дійсно, ця дискусія тут вже стає недоречною, то, може, колись ще подискутуємо на сторінках Ваших чи моїх, якщо напишемо щось, що буде чіпати ці питання.
Мене звати Галина Георгіївна - хоча на Україні ж зазвичай називають одне одного просто на ім'я.
З повагою до усіх, Галина М.

© анонім (77.120.129.—), 24-10-2008

Мамма мія. Я в захоплені. І коли це я вас просив давати мені вичерпну літературу?! Га?! Я просив вас визначити поняття. Ви його визначили ДУЖЕ чітко. Юдонацизм – це юдейський націоналізм. Геніально, бо просто. Я б до такого не додумався. Пане, я сказав що закінчую цю неплідну дискусію, але й ви будьте ласкаві, тактовніше висловлюйтеся.
„Подібно до того, як людина несе відповідальність за вчинки всіх членів своєї сім"ї, свого роду, так само, хоч і в меншій мірі, вона несе відповідальність за вчинки своєї суспільної верстви, народу, раси.”
„Твоїми словами буду тебе судити”, - десь таке є в НЗ.
З ВАШОЇ логіки випливає цікавий висновок: Ісус, в якому тече людська кров євреїв, несе відповідальність за усі їх численні проступки перед Господом????????????????????
Іще: не хитре діло померти за батьківщину, набагато важче заради неї жити.
Я не бажаю далі продовжувати, бо продовжувати далі вже не має сенсу. Успіхів вам на творчій ниві, пане Муравій
З повагою, до всіх учасників дискусії, RK

© Роман RemiK Котик, 24-10-2008

Заради палкого й щирого максималіста Реміка хочу порушити свій обіт мовчання. Симпатичний мені цей Ремік, хоч і недостатньо розсудливий.

Реміку, звичайно, Ви будете читати тільки, що захочете. У Вас ніхто цього права не займав і не міг зайняти, хоч би й хотів. Але скажіть мені, будь ласка, якої холєри Ви так вперто і так настирно намагалися з мене витягти побільше інформації про юдонацизм, коли тепер, діставши посилання на джерела інформації, якої так завзято домагалися, чи робили вигляд, що домагалися, демонстративно стверджуєте, що не будете того читати. Не цікаво? Не хочеш? То й не лізь, не питай і не заперечуй! Що за свинство Ви тут розводили у такому випадку, дозвольте Вас запитати?! Чи Ви чекали, що я буду Вам тут строчити по кілька десятків сторінок з історії та вчинків сіоністів (=юдонацистів).
До чого тут взагалі згадки про самі різні народи, у тому числі український, коли мова у нас мала бути про те, що хоча б якоюсь мірою стосується оповідання Оксани Жили "Закон про 5 колосків". Мені не сподобалося те, що О. Жила свідомо чи несвідомо робила Сталіна єдиною причиною і єдиним винуватцем ЦІЛОГО ГОЛОДОМОРУ. Це я і заперечував і намагався показати справжніх причинників і винуватців голодомору. Ви ж вже переходите до покидьків серед українського народу. Та не можемо ми у відгуках на одну рецензію на ОДИН твір говорити про все на світі. У "Законі..." й рецензії місця українським покидькам не було, тому я про них і словом не обмовився. Якщо комусь за всяку ціну хочеться показати, що він поза "обмеженими рамками" оповідання й рецензії, то такому й не слід було розводитися тут зі своєю "широтою". Нехай пише щось ширше, вище, краще на його думку, публікує на сайті, а ми почитаємо і спробуємо визначити, наскільки воно справді краще, позахоплюємося чи зганимо. Це вже залежатиме від того враження, яке новий твір на нас справить.
Пане Реміку, і не треба мені ліпити засудження цілого народу. Візьміть приклад з "доброї тваринки вомбата". Цей теж мені пробував пришити якесь засудження, але тепер мовчить, мабуть, зрозумів свою помилку.
Судити, пане Реміку - це визначати міру вини й відповідальністі за якісь дії. А якщо просто чесно сказати, що це Меланчині свині в Одарки на городі картоплю попідривали - це ще не судити. Зрештою, про що у нас мова. Ми визначаємо, що будемо робити з кожним москалем: смажити його на повільному вогні без олії, чи страчувати його через повішення, чи всипати йому тільки по п"ятдесят канчуків, узяти з кожного по парі волів і пустити з миром додому? З якої такої причини Ви беретеся переживати за одного "невинного"? Що конкретно йому загрожує?
"Не варто..." На якій підставі Ви беретеся так чітко визначати, що варто, а чого не варто. Вам знайоме поняття "золотої середини"?
Крім особистої відповідальності є і відповідальність цілих суспільних груп, і народів також. Після розв"язання Росією першої чеченської війни наприкінці двадцятого століття, мені на очі трапився вірш одного харків"янина-росіянина. Не пом"ятаю його повністю, але він мене вразив. Я схиляю голову перед цією людиною. У ньому були такі слова: " Я русский, Господи, прости... за кровь Чечни..." Подібно до того, як людина несе відповідальність за вчинки всіх членів своєї сім"ї, свого роду, так само, хоч і в меншій мірі, вона несе відповідальність за вчинки своєї суспільної верстви, народу, раси.
Я приблизно розумію, яку шкоду вчинила і вчиняє вества, до якої я належу, і не вважаю за добре поспішити заявити, що я білий і пухнастий. Багато продуктивніше і краще буде, коли я намагатимуся бодай щось зробити для виправлення, нехай маленької мінімізації тої шкоди, яку заподіяли чи то мій рід, чи мої співслужителі.
Про термін "нацизм" (юдейський чи німецький - це вже деталі) я вже писав, що він не мій, це відоме суспільне явище. Взагалі, Ви не та людина, якій варто це розповідати, бо Ви домагаєтеся інформації лише для того, щоб гонорово заявити, що "я читати не буду". Тут доречно було б мені просто вилаятися.
Для Вас важке питання, чи будете Ви, в разі потреби, збройно захищати свою Батьківщину, чи ні? Що ж? У війську місце людям впевненим, які знають, заради чого воюють, і для яких не таке як для Вас важке питання: віддавати своє життя за Батьківщину в разі потреби, чи ні. Значить, у такому випадку, мені не доведеться ділитися з Вами пиріжками Михайловської. Біля мене знайдеться багато інших людей, які ними ласуватимуть. Обійдемося тоді вже якось без Вас.

© Петро Муравій, 23-10-2008

До Петра:
***Знову до Чаварги.
Книжка Лео Таксіля "Забавная библия" у мене є. Якось побачив її у приватній бібліотеці, яку люди викидали у зв"язку з переїздом з Кривого Рогу до Києва, і взяв її собі про всяк випадок, щоб мати приклад немічного й кволого атеїзму, і в разі потреби показати, яке це нікчемство***

- Та ні, я не цю книгу мав на увазі. Вона у мене є, але я ще навіть не пробував читати її. Я мав на увазі “Священний вертеп”

***Пане Чаварго! Ви говорите про могилу Ісуса Христа, що знаходиться в Індії. Шкода, що Вам не відомо про іншу могилу Ісуса Христа, яка знаходиться в Японії. Відома ще одна(третя) могила Ісуса Христа. Це вигадки перших християнських місіонерів, які, таким чином, намагалися полегшити собі труд поширення християнства серед східних людей.***

- По-вашому виходить, що християнські місіонери мали можливість вносити записи в книги індійських і тибетських монастирів? Ці книги навіть не показують, кому попало, не щоб дати можливість щось записати туди. Тим більше місіонерам, конкурентам по вірі. Скачайте краще книгу Керстнера “Иисус жил в Индии”.

***Я зараз не маю часу і бажання аналізувати всю ту маячню, яку Ви тут викладали.***

- То це я намаячив вам, що Бог чотири рази клявся Аврааму, а ще декілька разів, Ісааку, Якову, Навину? Сам БОГ клявся, і нотаріально завірив клятву у вигляді Ветхого Завіту! Вам привести конкретні місця із біблії? Чи Мойсей не віддавав наказів вирізати тих, хто взяв собі за дружинин не єврейок, - щоб не псувалося священне сімя? Чи може Савел-Павел (основний творець церкви) не причетний був до побиття каменями першого святого мученика? Чи може на землі Ханаана Навином не було знищено сім народів, в тому числі і в печах?

А може вам привести місце із Нового Завіту, де Ісус довго не хотів допомогти хворій дитині, бо вона не була єврейкою? Чи то, може, то не Ісус сказав апостолам, що допомогти гоям – це все рівно, що кинути зі стола кусок мяса собакам? Бо і апостоли просили його допомогти дитині. То не він сказав, що “Я прийшов допомагати не всім, а тільки заблудшим овцам дома Ізраїлю”? Тільки після того, як самаритянка визнала нижчість свого народу, сказала, що і собакам іноді дістається щось із панського столу, він зцілив її дочку. Ви думаєте, що в мене неправильний екземпляр біблії, або я брешу? Все сказане мною я можу підтвердити посиланнями. Точними посиланнями. Наскільки я знаю, у всіх бібліях сторінки мають однакову нумерацію.

***Ви можете дотримуватися будь-яких поглядів, і можете їх пропагувати. Але для того, щоб проповідувати якусь форму релігії, абсолютно необхідно самому до неї належати.***

-Так, я не віруючий, хоча два рази на рік відвідую греко-католицьку церкву. Але я не пропагую атеїзм. Я хочу належати до якоїсь віри, і якби в нас був храм рідновірів, я, можливо, відвідував би його хоча б раз у місяць. Для мене Рідна Віра – духовний твір українського народу, написаний так, як йому велів закон генетики. Я люблю українську землю, український народ, українську мову, українську пісню і Рідну Віру – вони резонують з моїми генами.

Михайловсьій:
Раджу вам відкрити біблію в тому місці, де описується історія філістимлянки Руф. Чи ви згодні на таку долю, а чи то я щось знову намаячив відносно святого письма? Учітеся, сестри мої, думайте, читайте!

З повагою, Чаварга.

© анонім (91.124.72.—), 23-10-2008

Ну що ж, мабуть, це Ваше право мати таку позицію. Але пообіцяйте, що запам’ятаєте: „ваты мягче и меда слаще”. Мені цей вислів дуже сподобався. Персонал + читати не буду, Ходоса – теж, просто й так маю занадто багато чого варто перечитати. В усій цій дискусії я різними словами намагався висловити одну думку: Не варто спрощувати і узагальнювати, а особливо коли це стосується заСудження цілого народу, (мається на увазі Росії). Далі, я взагалі не розумію ці поняття „юдонацизм”. Ви мені скажіть: в Україні мало покидьків-нацистів? Немало, на жаль. Ця хвороба стосується багатьох націй і її не варто змішувати із якоюсь нацією виводячи термін „юдонацист”, тим більше саме для цього народу. Бо цим терміном дуже легко спекулювати і маніпулювати. Це моя думка.
А тепер найцікавіше:
„Так Ви будете, Реміку, захищати Україну збройно від російського війська, коли воно стоятиме, наприклад, під Харковом "для проведения миротворческой операции и защиты своих граждан"?
Вже кілька місяців тому на цьому сайті була розгорілася велика дискусія, на рахунок підписання заяви щодо засудження Росії. Якщо маєте час, можете глянути одним оком. І там хтось комусь теж задавав таке питання. Я вам скажу чесно, по правді, без риторики.
„Я не знаю ”. Це дуже важке питання, принаймні для мене. І давати на нього відповідь, будь-яку, зараз я не готовий. Я тільки можу сподіватися, що мені ніколи не доведеться давати таку відповідь. І я хочу, щоб інші також ніколи не давали відповідь на подібне питання і тим більше не Поспішали давати її.
З повагою, теж закінчуючи дану дискусію, RemiK

© Роман RemiK Котик, 23-10-2008

Відповідаю.
Спочатку Чаварзі,цілком чесно.
Ніякі обряди з ідолопоклонства проводити на цей час не збираюся і сподіваюся, що і надалі Господь збереже мене від такого гріха.
Якщо ж я колись дійду до такого, то перший мій день з обрядами "рідновірів", "рунвірів" чи кого там ще, стане останнім днем мого священства.

Реміку.
Юдеонацизм - це юдейський нацизм. На Ходоса я вказував тому, що його аж ніяк не звинуватити в антисемітизмі, бо він сам юдейський равін. А отже, є шанс, шо Ви не станете так пачкою відкидати всі аргументи антисіоністів, оцінюючи їх так безапеляційно. Після того, як написав Вам про Ходоса і його електронну адресу, зазначену у наявній у мене його книзі 2002-го року видання, сам спробував звернутися за тою адресою. Не вийшло. Але я дістався до творів Ходоса через пошук. Ви можете зробити те саме, якщо Вам цікаво. Ходос, абсолютно однозначно, поінформований більше про еврейські течії й організації, як, мабуть, усі ГАКівці разом узяті, вже в силу того, що це його стихія, в якій він приймав і приймає активну участь. Я не кажу, пане Реміку, що Едуард Ходос - це істина в останній інстанції. Я далеко не всі його погляди поділяю. Але почитайте. Гарантую - буде цікаво.
Пане Реміку! Ви занадто емоційно реагуєте. Зеленим я називав не Вас, а себе. Чи не так?
Газета МАУП "Персонал+" також дуже цікава. Це поважне видання дуже поважної установи. Повторюю, пане Реміку. На МАУП не один раз гострили зуби дуже сильні і впливові особи у нашій державі, у тому числі ті, які знаходилися і знаходяться на найвищіх щаблях державної влади. Її хотіли закрити. Приводом для цього слугувало саме звинувачення в антисемітизмі. Але у всіх цих юдонацистів і їх прислужників НІЧОГО НЕ ВИЙШЛО. Натомість їм довелося поліпшувати фінансовий стан академії через відшкодування моральних збитків. Напевно, є ще інші джерела, з яких можна дізнатися про юдонацизм, але я подаю Вам ті, з якими я знайомий. www.personal-plus.net
До речі, те, що я Вам писав, поділяє повністю Галина Михайловська. Вона так про це і пише. Так Ви будете, Реміку, захищати Україну збройно від російського війська, коли воно стоятиме, наприклад, під Харковом "для проведения миротворческой операции и защиты своих граждан"? Відповідайте!
Під Харковом буде добре, пане Реміку. Нам у шанці Михайловська буде пиріжки носити. У разі поранення буде рани перев"язувати.

Пані Галино! Я не те, щоб Вас висміяв. Я посміявся над тим, чим ми зайнялися замість того, щоб говорити про те, про що мали б говорити: творчість Оксани Жили. Я от зараз пишу, а Жила тут зовсім нідочого вже. Тут такі страсті, що той "Закон про 5 колосків" стає вже далеким минулим, з якого ніби все почалося, але яке на теперішній момент повністю втратило своє значення. Частково винні у цьому Ви. Не те тут місце, щоб піднімати прапор монархії. Дякую за підтримку. Не забудьте - пиріжки за Вами.

Знову до Чаварги.
Книжка Лео Таксіля "Забавная библия" у мене є. Якось побачив її у приватній бібліотеці, яку люди викидали у зв"язку з переїздом з Кривого Рогу до Києва, і взяв її собі про всяк випадок, щоб мати приклад немічного й кволого атеїзму, і в разі потреби показати, яке це нікчемство.
Пане Чаварго! Ви говорите про могилу Ісуса Христа, що знаходиться в Індії. Шкода, що Вам не відомо про іншу могилу Ісуса Христа, яка знаходиться в Японії. Відома ще одна(третя) могила Ісуса Христа. Це вигадки перших християнських місіонерів, які, таким чином, намагалися полегшити собі труд поширення християнства серед східних людей.
Я зараз не маю часу і бажання аналізувати всю ту маячню, яку Ви тут викладали. Вкажу, поки-що, на одну суттєву річ, якої Вам бракує. Ви можете дотримуватися будь-яких поглядів, і можете їх пропагувати. Але для того, щоб проповідувати якусь форму релігії, абсолютно необхідно самому до неї належати. Інакше як людина прийматиме те, про що їй хтось проповідує, коли сам проповідник до тої віри не належить. Якщо Ви самі пишете про себе, що Ви атеїст, то до чого тут Ваші проповіді за Рідновіру.

Продовжувати далі тут у відгуках цю полеміку, яка не має вже ніякого стосунку до творчості О. Жили і моєї рецензії на її твір, вважаю недоцільним і навіть, можливо, неетичним. Я ще загляну сюди за відповіддю Реміка на моє питання, чи пристає він на моє запрошення на пиріжки Михайловської, але писати вже тут більше нічого не буду. Коли комусь чогось від мене треба буде з того, що не стосується О. Жили і моєї рецензії, я запрошую таких писати мені на мою ел. адресу.
На останок хочу побажати Оксані Жилі успіхів у творчості!

© Петро Муравій, 23-10-2008

Михайловській:
*** Ось так, пане Петре... Це вже Вам відповідати панові Чаварзі, якщо будете вважати за потрібне. Він же, хоча й зріла людина, але до аргументованих доводів прислухається - принаймні, так написав про себе. Я ж з цієї дискусії виходжу, умиваю руки. Коли людина праве й ліве плутає, це одне, а коли таку маячню несе про християнство, це вже геть інша справа. Я тут людина необізнана у "фактах", просто одного разу розкрила Святе Письмо й повірила кожному слову. Не розумом, душею. І ніколи на цю тему не "умствую лукаво".

Шановна Галино Миколаївно! (нутром відчуваю, що вас звати Миколаївною))))). Можливо, ви відчуваєте себе людиною, яка пригріла на грудях змію. Не спішіть з висновками. Релігія – це в першу чергу політика, а політика, як ви вже знаєте, – то не жіноча справа. Ви просто багато чого ще не знаєте. От заходите ви в храм, а там всілякі ікони. Треба би вам знати, що ніхто і ніколи не писав портрети Ісуса і апостолів, а Всевишнього взагалі ніхто не бачив, крім Алексія другого, звичайно, патріарха всіх словян (я забув його прізвище, щось подібне до Рецінгер, чи Рабинович – хай скаже Петро, це його царина). В історії відомий тільки один портрет Марії (матері Ісуса), написаний за її життя рукою Луки (здається, Луки). Не Леонардо, звичайно, але хоч щось справжнє. Отже, все інше – це щось типу надуватєльства, чи що. Недаремно в реформаторських храмах немає ікон. Ніколи не замислювались, чому? Європа…

Глибоко шановна Галино Миколаївно, Рекомендую зайти на сайти рідновірів. Не пошкодуєте. Ви відчуєте зв'язок з Предками через товщу тисячоліть. Я особисто не віруючий, але пропаганду атеїзму вважаю глибоко аморальною. Адольф Алойзійович в своїй книзі написав: «И Ветхий завет, и Новый завет – это одно и то же еврейское надувательство, но если вам нечем заменить его, вы – или шизофреник, или преступник…» (я цитував по памяті). А тепер порівняйте Алойзійовича з гусскими большевиками, котрі або руйнували людські храми, або перетворювали їх на склади з мінеральними добривами, або організовували голодомори. Сьогодні ми вже можемо запропонувати альтернативу – Віру Своїх Предків, тобто Рідну Віру. Зайдіть на сайти рідновірів, які кажуть, що коли вам дали по задниці, беріть в руки Меч, а не підставляйте ще й щоку. Якщо від вас забрали Криворіжсталь, не віддавайте ще й Землю Ханаїнську…

Візьміть в руки підручник астрономії. Наша земля не фоні Сонячної системи – піщинка. Сонячна система на фоні нашої галактики (яка називається Чумацький шлях) – маленька піщинка. Вся наша галактика на фоні метагалактики – маленька піщинка. Ізраїль на фоні Землі – також піщинка. І от Всевишній, котрий все це створив, декілька разів клявся єврейським вождям (Аврааму, Ісааку, Якову (Ізраїлю), Мойсею, Ісусу Навину), мовляв, Аврааме, друже любезний, ну прошу тебе, ти тільки вір в мене, і я умножу твоє священне насіння так, що його буде стільки, як зірок на небі, як піску в морі (я не перебільшив, в біблії і справді сказано, що Авраам був другом Богові, а Яків навіть боровся з богом, Ізраїль – той, що боровся з богом). Всевишній, котрий все це створив, не знайшов іншого способу упоратися з непокірними євреями, як родити з земною жінкою сина, почекати 33 роки, і відправити його єдинородного на мученицьку смерть. Зусиллям волі зміг створити галактики, а вправити мізки євреям не зміг. Хіба це не приниження самого Бога? Ваше право вірити в подібне. Якщо це вам дуже вже ріже вухо, то згадайте слова Нашого Пророка: «Ви ще темні, святим письмом не просвіщені, у нас навчіться. В нас – дери. Дери, та дай, і прямо в рай хоч і рідню всю забирай…». Або прочитайте ще раз Велику Лесю, її твори – замаскована Рідна Віра… Прочитайте Лео Таксіля, який доріс до сану єпископа… і сходіть на сайти рідновірів…

З повагою, Чаварга

© анонім (194.42.202.—), 23-10-2008

Петро:
***Юдеонацизм, Реміку, багато жахливіший, підступніший і небеспечніший за німецький нацизм. крім Ходоса про нього ще багато писала газета "Персонал+"***

– Дуже цікаво чути подібне від священика. Дуже цікаво. Давайте спробуємо подивитися на витоки нацизму. Пригадайте, як Яків (пізніше Ізраїль) тікав зі своїм сімейством від тестя. Зайшли в якесь містечко. Там дочку Якова ніби обезчестив синок місцевого царька (спровокувала його, напевно, – згодилася зайти до нього подивитись колекцію метеликів і записи бітлів та Вєрки Смердючки). Той синок пізніше захотів взяти її собі за дружину. Яків згодився, але при умові, що вони пройдуть обряд обрізання, щоб бути «однієї віри» з сім’єю Якова (на той час іудаїзм сповідувало всього близько 75 чоловік – сімя Якова, ви це добре знаєте). Місцеві згодилися пройти обряд обрізання, після чого все чоловіче населення було декілька днів хворим. В цей момент сини Якова (здається, під проводом Рувима) вирізали все чоловіче населення – від немовляти до стариків.
Дещо пізніше Рувим продав свого брата Йосипа, а цей Йосип згодом взув весь Єгипет – перетворив їх в рабів фараона. І це ви добре знаєте.
Тепер згадайте (прочитайте) як після втечі з Єгипту Мойсей декілька разів віддавав наказ на вирізання своїх одноплемінників, які вступили в сімейні контакти з представниками протилежної статі навколишніх народів (за осквернєніє священного сємені – я нічого не видумую, так написано в біблії), як після переходу Йордані було вирізано, винищено, випалено (перші крематорії!!) сім народів землі Ханаанської. Згідно з Писанієм, яке ви вважаєте святим, поки іудеї збільшували свій чисельний склад в Єгипті із 75 чоловік до півтора мільйона, чи щось таке, вороги Ізраїлю на землі Ханаана будували міста, дороги, канали і т.д., за що і були винищені. До ноги. Чи можна тут вгледіти ознаки нацизму? Чи можете Ви вгледіти тут ознаки нацизму і принцип «зачистки території»? Чи можна тут вгледіти аналогію з Голодомором на землі Ханаїнській? Я не відкрию вам секрету, якщо скажу, що якою би поганою не була влада, вона не буде винищувати своє населення. Інша справа, якщо стоїть завдання розчистити територію… а у випадку невдачі звалити все на сухорукого… Ох, не жіноча це справа. Не треба жінкам писати про закон п’яти колосків…

***Пане Реміку, Ви знаєте, що Гітлер до того, як стати рейсканцлером великої країни, ночував у місті Відні у притулку для бездомних? Ви знаєте, що він навіть не отримав атестату про середню освіту? Це було саме так. Сам по собі Гітлер був просто віденським бомжем. ГІТЛЕРОМ його зробили німці!***

– А чи мав вищу освіту Аристотель, або Ньютон? Перед тим, як говорити на цю тему, раджу прочитати його книгу. Сьогодні вона продається вільно, можна скачати її через Інтернет. Прочитавши цю книгу, ви не станете ні прихильником Гітлера особисто, ні прихильником його вчення (досить прочитати його думку про славян і його наміри щодо славян), але багато чого, дуже багато чого стане зрозумілим. Раджу прочитати. На жаль, відносно нас він багато в чому мав рацію: – Раби, підніжки, грязь Москви, варшавське сміття, і вашингтонські холуї, переконані тільки в одному – що вони політики і президенти…

З повагою, Чаварга.

© анонім (194.42.202.—), 23-10-2008

До пана Петра
1. Едуард Ходос? Той сами Едуард Ходос? Ну, то це все змінює… А, ще навіть Персонал+ писав? О, ну то вже зовсім інше діло. Якщо писав сам Персонал + МАУП, це докорінно міняє ситуацію. І невже на ту ссилку, що Ви дали можна зайти? Як це так? Як це її не ліквідували темні могутні небезпечні сили?
2. Конкретно, будь-ласка, визначіть для зеленого термін „юдонацизм”.
3. Чому я, такий зелений, взявся за таку невдячну справу як дискутування зі знавцем? Відповідь дуже проста. Коли я почитав такі любовні коменти, а потім подивився, що їх пише священик… я був дууууууууууже здивований. Мені запам’яталася фразочка з однієї документалки. Там одна людина казала священику: „ты должен быть ваты мягче и меда слаще!!!” А тут так безапеляційно Ви готові жонглювати цілими народами, засуджуючи їх. Але ж якщо сам Едуард Ходос, то певно можна. І справа не в Росії, Євреях, Німцях чи Україні. Справа в тому, що узагальнювати відповідальність на весь народ не можна. І це ви мені маєте, в силу вашого покликання писати: „Ні – такому нетактовному узагальненню ”. А я можу з вами сперечатися, наводячи книги і журнал „Персонал +”.
Бо навіть якщо одна людина, всього одна людина немає нічого спільного з провиною ,яку ви їй готові начепити на шию, який же важкий буде той тягар. А якщо сто людей? А якщо тисяча? А якщо сотні тисяч?
4. Тепер щодо досвіду. Повірте на слово, автор цих рядків мав щастя подивитися на свою рідну країну збоку. І не так, одним оком якусь мить, а трохи довше і краще. Це в багато чому змінює свідомість, (збоку все видно трохи ліпше). І ще той самий зелений юнак, прекрасно знає, що коли в якості аргумента намагаються навести „зеленість”, „юнацтво”, „недостаток знань”, це лише означає у слабкості всіх інших аргументів. Наводьте, пане, більш достойні доводи ніж „зеленуватість”, а тоді подивимось.
З повагою, RK


© Роман RemiK Котик, 23-10-2008

Ось так, пане Петре... Це вже Вам відповідати панові Чаварзі, якщо будете вважати за потрібне. Він же, хоча й зріла людина, але до аргументованих доводів прислухається - принаймні, так написав про себе. Я ж з цієї дискусії виходжу, умиваю руки. Коли людина праве й ліве плутає, це одне, а коли таку маячню несе про християнство, це вже геть інша справа. Я тут людина необізнана у "фактах", просто одного разу розкрила Святе Письмо й повірила кожному слову. Не розумом, душею. І ніколи на цю тему не "умствую лукаво".
Мені шкода, що ви, пане Петро, висміяли мої монархічні переконання. Це, дійсно, мої політичні погляди. Я щиро вважаю, що монархія в тій чи іншій формі була б найкращою для України. І дуже не люблю демократію. А ліву ідею - хоча там жодної ідеї, сама демагогія - ненавиджу, і намагаюсь боротися з нею, як можу.
Ну, на сайті на роль помазаника, мабуть, нікого вибирати не будемо, хоча, скажу по правді, навіть тут бачимо сумнівні плюси демократії. Якщо всі рівні, чого насправді немає і бути не може, то й бачимо першу сторінку, загиджену Ростиславом і іже з ним.
Цілком поділяю все, що ви сказали пану Remik'у (якого я дуже поважаю за його талановиті твори) про Росію. На жаль, боюся, що він буде мати змогу пересвідчитися в правдивості Ваших слів вже скоро.
Дискусія була цікава, хоч я за натурою спостерігач, а не дійова особа. Мабуть, і читач більшою мірою, ніж той, хто пише...
З повагою, Галина М.

© анонім (77.120.129.—), 23-10-2008

Петро
***Христа розіп"яли юдонацисти. А несподобався він їм тим, що вони хотіли не такого месію, який прийшов перемогти зло, смерть; дарувати людям мир з Богом, мир в душі. Вони хотіли такого месію, який би не тільки визволив Ізраїль від римської влади, а ще й встановив би гегемонію у світі над усіма гоями, у тому числі й над такими юнаками, як ви. Гої - це всі несемітські народи. Так написано в талмуді.***

Скажу відверто, не чекав такого розуміння від священика. Радий за вас. Зараз в усьому світі народи потроху повертаються до віри у Своїх Богів. В Естонії вже понад 10 % населення повернулися до віри своїх предків. Ця тенденція наростає і в Україні. Скажіть чесно, якби до вас звернулися представники РУН-віри з пропозицією проводити інколи богослужіння за обрядами Предків, чи згодились би ви?

Далі, хай вас це не ображає, але раджу простудіювати біблію ще раз, і дуже уважно. Старий завіт писався як секретне письмо для богообраних. Прочитайте його з цієї точки зору. Непогано би вам прочитати Лео Таксіля, він зараз є в продажах.

Новий завіт раджу також простудіювати під іншим кутом. По-перше, не забувайте про неканонізовані Евангелія, їх було, здається, понад 30.
По-друге, припустимо, що синедріон хотів визволити Ізраїль з-під гніту Рима. Сил для цього мало, Рим великий і сильний, треба, щоб піднявся весь народ. Як підняти весь народ? Їзраїльтяни ждуть месію. По закону месією може бути лише потомок царя Давида. По лінії батька Йосипа це правило виконувалось. По лінії матері також – Марія була племінницею Йосипа. Таким чином, найкраща кандидатура на месію – Ісус. Більше того, тепер уже відомо, що з 12 до 30 років Ісус був в Індії і Тибеті. Очевидно, знав йогу, магію, лікувальну справу. В Старому завіті були записані признаки приходу нового месії. В синедріон входив і далекий родич Ісуса – Йосип з Аримафеї. Спробували умовити Ісуса прийняти муки розп’яття заради звільнення ізраїльтян від римського гніту, ну, і заодно Ісус стає месією, тобто царем світським. Перед простим народом справу треба представити так, щоб Ісуса розп’яла римська влада як такого, що об’явив себе царем іудейським, тобто з політичних мотивів, це визве ще більшу ненависть до Риму. Пілат не хотів цього робити, доки священики не пригрозили йому доносом імператору в Рим. Після цього він здався (умив руки).

До розп’яття готувалися старанно, приготували велику кількість бальзаму, щоб «збулось писаніє, Ісуса арештувала стража синедріону вночі, хоча арештувати його вдень не було ніякої проблеми – Ісус відкрито пропагував свої погляди. Ісус сам послав Іуду в синедріон, щоб той взяв 30 срібняків і привів охорону (знову-таки – щоб збулось писаніє, це слова самого Ісуса). По дорозі на Голгофу (наскільки я пам’ятаю – приблизно 800 метрів) селянина, що повертався з поля, заставили нести хрест. На хресті Ісус був біля трьох годин (деякі розп’яті мучились на хресті понад 5 днів), після чого йому дали попити лікарський (снотворний?) засіб.

Йосип попросив у Пілата тіло Ісуса і отримав дозвіл. В таких випадках вимагалося перебити ноги ломом, розбійникам ноги перебили, а Ісусу залишили їх цілими, можливо, мотивуючи тим, що солдат списом поранив Ісуса в груди. Тіло перенесли в свіжу гробницю, де він і ожив. Можливо, римський солдат трохи перестарався із списом (пізніше він став начальником середньої руки, по-видимому, синедріон постарався), а можливо Ісус сам не захотів у цьому більше приймати участі (як би там не було, але висіти три години на хресті – це не жарти, навіть для йога) і відмовився очолити повстання. Можливо, хтось доніс Пілату, або слухи дійшли до нього, і той пригрозив, що якщо Ісус не покине Іудею, весь синедріон буде страчений.

Сьогодні в Інтернеті можна скачати книгу Керстнера «Ісус в Індії», чи якось так вона називається. Або книгу Николая Нотовича. Виявляється, мусульманський світ уже майже два тисячоліття доглядає священну могилу Ісуса в якомусь з північних штатів Індіїї… Жив Ісус понад 80 років, був там шанованою людиною і т.д.

А церкву створював Савел-Павел, призваний (самозваний) апостол, який не був учнем Ісуса, навіть не бачив його, більше того, спочатку займався гоніннями на християн… це ви добре знаєте… Ось так, пане Петро… в деталях воно значно цікавіше...
З повагою, Чаварга

© анонім (194.42.202.—), 23-10-2008

Ні, пане Реміку, Ви мене нічим не злякали! Я не тільки не буду ображатися, якщо Ви будете мене ототожнювати з іншими священиками, я іноді сам себе публічно ототожнюю з євангельськими книжниками й фарисеями. Нічого "не дуже гарного" у наведеному Вами вислові не бачу. Кривитися на те, що я назвав Вас юнаком, вважаю так само неприроднім, як би я кривився на те, що хтось назвав би мене чоловіком. Від цього буває навіть користь. Он пан Чаварга закидає всім жінкам, що політика - не жіноча справа. Мені такий закид Чаварги не загрожує в силу моєї природи.
Я поважаю Вас, пане Реміку, тому й пишу Вам. У противному випадку нічого не писав би, пожалкував би часу. От тільки чому автор не може бути юнаком, мені це не зрозуміло. Це не є Ваше приниження, це просто ваш природній стан. Я вже не юнак. А колись я ним був. Добре було тоді! У Вас золотий вік, юначе!

Тепер перейдемо до юдонацизму. Я тому назвав Вас юнаком, бо видно Вашу незрілість і необізнаність, видно Вашу наївність, і не в останню чергу тому, що Вам єдине, що відомо, це те, що мова йде про євреїв, і Вам "немає жодної можливості їх конкретно визначити".
Пане Реміку, вислів "юдеонацизм" належить не мені. Цей вислів нічим не гірший за, наприклад, "німецький нацизм". Чи відповідальні німці за дії політичного керівницва 1933-45 років? Так, відповідальні. І це ні в кого не викликає особливих заперечень. Світ абсолютно спокійно дивиться на те, що Німеччина і сьогодні подекуди намагається компенсувати СВОЇ дії тих років грошовою КОМПЕНСАЦІЄЮ. Хоча грошима неможливо компенсувати такі речі, як загублене життя. Але, все ж таки, коли воскресити не можу, то, принаймні, грошей дам.
Німецький нацизм, пане Реміку, - це історія. А юдонацизм - це сьогоднішня трагічна реальність.
Я належу до нації "гоїв", тому мене легко звинуватити в антисемітизмі. Можливо, Ви так би вже й зробили, якби я не належав "до таких священиків, як я". Щож, тонути, то й тонути. Втону ж не сам. Затягну і його.
Коли я був молодим і зеленим, мені також будь-яке тикання пальцем у юдейський скидалося на марення сивої кобили.
Знайомтеся. ЇЇ (сиву кобилу), звати Едуард Ходос. Це у нього я вперше вичитав термін юдеонацизм. Цей чоловік - етнічний єврей. Колишній голова Харківської хоральної синагоги. Переді мною зараз розкрита його книга "еврейская рулетка или пир во время Кучми". Книгу було видано 2002 року. У ній написано, що книги Ходоса можна знайти в інтернеті за адресою: www.hodos.kharkov.ua. Я на це місце не заходив. У мене тільки місяць, як з"явився інтернет. Сьогодні зайду. Якщо Едуард Ходос ще живий, і ця електронна сторінка не знищена вірусами, на ній можна буде знайти багато цікавого.
Юдеонацизм, Реміку, багато жахливіший, підступніший і небеспечніший за німецький нацизм. крім Ходоса про нього ще багато писала газета "Персонал+" Міжрегіональної академії управління персоналом. Згадайте, не так давно по брехунцю і в інших засобах масової інформації увесь час юдеонацисти і їхні помічники серед "добрих гоїв" все звинувачували МАУП в антисемітизмі, все прагнули її закрити. Це було вже в часи Ющенка. Але закрити її не змогли. Тому що насправді НІЯКОГО антисемітизму у розвінчуванні юдеонацизму НЕМАЄ. Є тільки користь нам і євреям, яких, у разі перемоги над юдеонацизмом, не будуть отожнювати з нацистами і вважатимуть за нормальних людей.

Тепер про Росію. Я міг би щось обмірковувати з того, про що Ви писали. Мені самому до недавнього часу було цікаво, що з Росією? Як у ній зараз налаштований пересічний громадянин? Але після того, як Державна дума ОДНОГОЛОСНО прийняла рішення про визнання державної незалежності Абхазії і Південної Осетії... Я не сподівався на такий результат. Я думав, що у Думі будуть розумні голови, які не змінять ситуації, які будуть у меншості. Але, думав, принаймні відсотків 20-30 буде проти ТАКОГО рішення. Я помилявся, пане Реміку. У Думі немає ЖОДНОГО неімперіоліста.
Говорити про те, що російський мужик не відповідає за дії тих, кого він привів до влади?..
Пане Реміку, Ви знаєте, що Гітлер до того, як стати рейсканцлером великої країни, ночував у місті Відні у притулку для бездомних? Ви знаєте, що він навіть не отримав атестату про середню освіту? Це було саме так. Сам по собі Гітлер був просто віденським бомжем. ГІТЛЕРОМ його зробили німці!
До зустрічі в шанцях на російському фронті, друже!

© Петро Муравій, 22-10-2008

До пана Петра
Ви можете мати на увазі певних євреїв, але достатньо наївно вважати цей вислів необразливим по відношенню до всіх євреїв. Це мені нагадує, як один пан намагався пояснити, що під „нігером” він має на увазі погану чорну людину. Якось це не було дуже переконливо для аудиторії.
Юдонацисти – це мабуть „погані” євреї. І як же їх відрізнити? Єдине, що відомо із цього слова так це те, що це євреї. Чи в них на чолі написано? А раз не написано, і немає жодної можливості їх конкретно визначити, окрім як за національною ознакою - варто трішки пригальмувати.
„Голодомор нам зробила Росія, якою у той час, правда, керували юдонацисти. Але ця Росія і сьогодні становить головну небеспеку для нашої держави.”
Буде наївним допустити, що суспільно-політична система залишається сталою. Ви ж ототожнюєте Росію різних часів і виводите метафізичне поняття Росія: система незмінна, стала, одноманітна.
„І нехай буде Вам відомо, що і сьогодні та сама країна, яка завойовувала нас на початку двадцятого століття, сьогодні ще не змирилася з тим, що Україна формально не є її територією.”
Так в тій країні дійсно є сили, що не змирилися. Але Росія, образ якої ви так вимальовуєте, є сукупністю різних економіко-політичних сил.
Звичайно, на рахунок цього можна багато сперечатися, але в гру вступає елементарна логіка і пару соціально-економічних дисциплін. Росія і Україна не є сталими, так само як не можна узагальнювати всю країну і її прагнення. Країна включає в собі занадто багато інтересів і прагнень, часто конфліктних. Країна це взагалі надто складна система, щоб братися її узагальнювати в одному реченні. Мовляв, що вона хоче, чи чого не хоче. Я вже не згадую про змінність середовища: економічного, політичного, культурного, міжнародного, правового і теде.
Відповідальність за голодомор не може нести Росія чи Україна. Тим самим накладається відповідальність на усіх, що входять до цих понять за їх визначенням. Відповідальність за голодомор лежить на: антигуманній комуністичній ідеології, конкретних людях, що приймали управлінські рішення, конкретних людях, що виконували накази. Я ще міг зрозуміти, якби написали „Вища російська влада”, .або „Вища російська влада 30-х”, але аж ніяк не Росія. Це пряма образа людям, що ідентифікують себе з Росією, навіть того періоду, але не мають нічого спільного з голодомором. Це так само, як сказати, що німці (всі німці) відповідальні за WW2, а не фашисти. Не варто спрощувати, щоб і вас колись не спростили.
А іще. На рахунок „такими юнаками як ви ” По-перше, не жив в ту пору. По-друге, трішки іншим був світ і його розуміння людьми. По-третє, і найголовніше – тут я - не юнак, а автор, котрий дискутує з вами „такими священиками як ви”. Не дуже гарно звучить? Отож бо.
З повагою, RK.

© анонім (91.124.5.—), 22-10-2008

До доброї тваринки вомбата:
Те, що написав я, справді написав священик! Однозначно! Хоча писав я не тому, що я священик. Зрештою, я тут на тих самих правах і з тим самим інтересом і сенсом, що і всі ви, і добра тваринка також.
А хто Вам сказав, вомбате, що я засуджую бабусь чи їхніх нащадків, одним з яких, до-речі, і сам є. Я просто пишу про реалії. Я лагідно говорю з такими бабусями, коли вони мені трапляються на життєвій дорозі. І мені теж шкода самих різних людей, і бабусь також. Вомбате, не беріть дурного до голови. Ви ж бо тваринка добра!

До Реміка:
Що Христос гуцул, це я чув вже давно. Ох, Реміку, Реміку! Ну не говоріть дурниць.
Те, що я представляю Ісуса, це занадто голосно і занадто претензійно сказано. Я цього не говорив!
Ви самі пишете, що я маю на увазі ПЕВНИХ євреїв. Це розумна теза з вашого боку. Але потім ви пишете так, буцімто, я всіх євреїв маю за одне. Ще й туди Христа приплітаєте.
До речі, Вам відомо хто і за що його розіп"яв (конкретних виконавців-римлян згадувати не будемо)?
Христа розіп"яли юдонацисти. А несподобався він їм тим, що вони хотіли не такого месію, який прийшов перемогти зло, смерть; дарувати людям мир з Богом, мир в душі. Вони хотіли такого месію, який би не тільки визволив Ізраїль від римської влади, а ще й встановив би гегемонію у світі над усіма гоями, у тому числі й над такими юнаками, як ви. Гої - це всі несемітські народи. Так написано в талмуді.
Пане Реміку! Я не з тих, хто хвалить український народ з усіх боків, а усі біди його звалює на будь-кого чи на будь-що. Але у відгуку на "Вітер..." і "Закон..." я писав не про всі біди українського народу і не про Росію, як таку. Я торкався того, про що писала авторка, а саме голодомору, якщо Ви не помітили. І я наголошував пані О. Жилі на тому, що не варто всю відповідальність за голодомор валити на одного-єдиного сухорукого параноїка. Він не мав сили і влади сам один зробити таку біду цілому нашому народу. Так як і Ви чи я не можемо самотужки зараз отак узяти і ощасливити увесь наш народ "з брудними під"їздами, сміттям на вулицях, непрацюючою Радою, непрацюючим здоровим глуздом, з упалими суспільними цінностями нжче плінтуса",
Але, незважаючи на те, що багатомільйонні українські військові частині, які сформувалися на Південно-Західному фронті у Російському війську в часи першої світової війни були розпущені Винниченком і Грушевським та їхньою мирноневойовничою командою, і Україна опинилася в такому положенні, як дівчина, що пішла на річку купатися на початку двадцятого століття (тоді купальників ще не було), а Винниченко украв її одяг і втік; завоювала Україну, якщо Ви не помітили, саме Росія. Польща для такого була тоді заслаба, вона й сама мусила тоді боронитися від Росії. Хоча пізніше і вона отримала ласий шматок від Росії.
Звичайно, той Винниченко, що вкрав у купальниці одяг, вчинив дуже погано. Погано вчинили і інші парубки, що не набили ще давніше пику Винниченку, щоб не смів красти одяг у дівчат. Але ж, пане Реміку, хіба через дії Винниченка і бездіяльність парубків Ви станете стверджувати, що той бузувір, який схопив дівчину у кущах, коли вона гола потайки, щоб ніхто не побачив, намагалася добратися до своєї домівки; той бузувір, який зґвалтував її, він ні в чому не винен і, взагалі, він білий і пухнатий?
Пане Реміку, нехай буде Вам відомо, що 3 голодомори в Україні у двадцятому столітті робилися штучно тією владою, яка заволоділа українськими землями внаслідок завоювання на початку двадцятого століття. І нехай буде Вам відомо, що і сьогодні та сама країна, яка завойовувала нас на початку двадцятого століття, сьогодні ще не змирилася з тим, що Україна формально не є її територією. Так, принаймні, написано у підручниках для підготовки спеціалістів для генерального штабу війська російської федерації.
До зустрічі в шанцях. Ви ж будете захищати Україну?! До речі, що нещодавно робилося у Грузії? Чи бува не генеральна репетиція "української операції"?

Пані Михайловська! Кого будемо помазувати на царство? Цей обряд має здійснити священик. Ну у нас такий є. Лишилося вибрати кандидатуру на царство. Маємо такі: Чаварга, Дерім, Камаєв, Жила, Ремік, вомбат, Михайловська. Кого?
Пані та панове! Всім дякую за таку велику активність біля моєї рецензії. Тільки дехто з вас забув, що обговорення мало в першу чергу відбуватися довкола творчості О. Жили, ну ще моєї рецензії. Ну нічого! Зате було весело!

© Петро Муравій, 22-10-2008

1. Не припускаю, оскільки маю точну освіту. Крім усього, вченим-фізикам за союзу ордени давали за суто практичні результати, які можна застосувати у народному господарстві чи обороні.
2. Не потребую жодних навязувань, мені вистачає фактів. Якщо не помиляюся, лише близько місяця тому вийшов із увязнення опонент Лукашенка по президентських виборах Козулін. Свобода слова і відсутність обовязку любити свою владу і можливість безпечно ганити її в неті це не так вже й мало. В Білорусії, Кубі, Росії чи Північній Кореї це буває смертельно небезпечним..
А українську горілку, пиво, олію, цукерки і ще багато чого можна купити далеко за межами країни. Якось згадалися антидемпінгові процеси щодо укр. металу, швеї, олії, нещодавні російські ембарго проти молокопродукції. А із білоруських товарів на очі траплялися лише посередні холодильники і газові плити. (далеко не кращі вітчизняних)
Наразі дозвольте припинити полеміку.

Кам.Ю

© анонім (194.44.89.—), 22-10-2008

***– Ось настільки
Я чомусь так і думав, тому прикро що Ви ображаєте Юхновського, знаного у тій галузі вченого, в тім числі як і науковця.***

1) - А що, якщо виявиться, що "вся та галузь" - суцільна туфта? Не допускаєте такої думки?

2) Ви ясновидець? Ви бачили через монітор, скільки я показував руками? А може я залякано показував, що я впіймав акулу? Ось: http://specialrelativity.narod.ru .

***А щодо Лукашенка - типовий банаовий диктатор у країні, що перебуває у міжнародні ізоляції, з неконкурентною економікою та напівколоніальною залежністю.***

- Не скажете, чиї ЗМІ навязали вам ці переконання?
2) Це українська економіка є конкурентною????
Чаварга

© анонім (91.124.75.—), 22-10-2008

– Ось настільки
Я чомусь так і думав, тому прикро що Ви ображаєте Юхновського, знаного у тій галузі вченого, в тім числі як і науковця.

Ваші аналогії із Росією і їхніми младореформаторами-лібералами не дуже вдалі - в Україні таких не було. (перегляньте перелік укр.премєрів тих часів - суцільні номенклатурники). РУХ у ті часи був яксравою, галасливою меншістю-опозицією, всі реальні речі робилися т.з "групою 239" - сірими мовчазними номенклатурниками - переважно директорами заводів, головами колгоспі, що розподілили власність на свою користь.
А щодо Лукашенка - типовий банаовий диктатор у країні, що перебуває у міжнародні ізоляції, з неконкурентною економікою та напівколоніальною залежністю. Боже, заступи нас від таких патерналістських суверених демократій чи пак диктатур.
Звичайно, це полеміка світоглядна, тому мабуть усі сторони після неї розійдуться при своїх переконаннях. Та все ж...
Перепрошую пані Оксану за злісний офтоп.

Кам.Ю

© анонім (194.44.89.—), 22-10-2008

КамЮ
***Пане Чварга, дозвольте обережно поцікавитися наскільки Ви компетентні у теоретичній фізиці?***

– Ось настільки (показую обережно так, оглядаючись на всі сторони – камю грядеши).

***І коли Чорновіл та Юхновський приймали доленосні для країни рішення і на яких державних поса-дах?***

– Доленосні для України рішення в свій час приймав Баріс Єльцин. Але також не самостійно. У нього були нашіптувачі з обрізаним інтелектом, типу Гайдара, Нємцова, Чубайса та інших. Стояла задача відібрати у Мішки владу, вирішили ціною тимчасового розвалу імперії – «потом мы прикроем газовый и нефтяной кра-ны, и эти суки приползут на коленях». В той доленосний час в нас не знайшлося Лукашенка…а роль Чорно-вола чи, як ви кажете, Юхновського була незначною.
Вам може здатися, що я органічно не переношу Чорноволів, насправді я двічі голосував за них – а як же!, я тут, внизу, чогось, мабуть, не розумію, а вони там, наверху, їм видніше… як би не так… видніше… зруй-нували заводи і фабрики, віддали ядерну зброю, закрили ЧАЕС і несть числа… земля ще он залишилася… товаром треба зробити… отоді вже українці матимуть в своєму розпорядженні стільки землі, як мають газет і журналів, банків і телеканалів, заводів і фабрик…

Чаварга

© анонім (194.42.202.—), 22-10-2008

Ах, яка дискусія! Праві проти лівих, монархісти проти республіканців, „справжні ” націоналісти проти „несправжніх ” націоналістів. А я згадав постер з написом „націоналізм – це любов ” і пана, що той напис придумав, і його такі „любовні ” виступи і інші написи, через яких мені, як українцю було соромно. Але ви продовжуйте, продовжуйте, глобалісту дуже цікаво читати.
До пана Муравія
Кілька днів тому бачив вашу рецу про бабая і Росію. Ну, спочатку я посміхнувся, потім трішки задумався, потім почухав потилицю…:))) Пане, ви там згадуєте юдонацистів. Певно маючи на увазі певних євреїв. А я хочу запитати про те, з якої нації був Ісус, якого ви представляєте? Він певно був з Коломиї))). Пане, я знаю – треба називати речі своїми іменами. І без бабаїв тут!!!:))). Я хочу лиш спитати. Це, мабуть, Росія – той вічний ворог українського народу? Це певно вона винна, що під’їзди об… мальовані, вулицями кружляє сміття, Рада не працює, здоровий глузд не працює, суспільні цінності падають нижче плінтуса, а ми обираємо між Районами і Кардіологами, які претендують називатися партіями? Це все Росія підступним планом систематично знищує Україну? І незалежність ми вічно втрачаємо через неї. Згадайте початок двадцятого століття. Це певно Росія не змогла сформувати в нас державу, армію, націю. Це певно вона. А ще ці білоруси з їхньою вічно дешевою картоплею. Найкраще ось так чітко визначити ворога. А чому б і ні? Німцям можна, а ми чим гірші? І мова в нас співуча, і народ мудрістю володіє, коротше перфектова держава вийде, от тільки б якби не та Росія. Я вас чудово розумію: „Вічно-нещасний український народ ”. Вічно нам Росія заважає.
З повагою, чухаючи потилицю, RK

© Роман RemiK Котик, 22-10-2008

Пане Чварга, дозвольте обережно поцікавитися наскільки Ви компетентні у теоретичній фізиці?
І коли Чорновіл та Юхновський приймали доленосні для країни рішення і на яких державних посадах?

Кам.Ю

© анонім (194.44.89.—), 22-10-2008

п. Михайловській
***Ви людина зріла. А це значить, що Вас ніхто не зможе переконати у Вашій неправоті, тільки Ви самі. Не знаю, опускаю руки. ***

- Не логічно. Зовсім не логічно. Як людина зріла, я завжди розглядаю аргументи візаві на повному серйозі. Якщо аргументи вагомі, я можу змінити свою думку, тобто я легко визнаЮ свою неправоту. Інша справа, що аргументи мають бути серйозними. Далі, поняття "правота-неправота" в даному випадку недоречні. Я не хочу бути ні слугою кому-небудь, ні барином над кимось. Де тут можна приткнути поняття "правий!? Це мій світогляд. Я підхожу до інших людей з тою самою міркою, що і до себе. Я міг би бути керівником державної установи, або підлеглим в цій установі, але я не бажаю працювати на барина, навіть за великі гроші. Я люблю сидіти за кермом автомобіля, але я не хочу сидіти за кермом "Мерседеса", якщо я знаю, що багато молодих сиріток після закінчення інтернату не мають куди подітися - просто не мають даху над головою. Продавець ліків не порушує закону, але його пятиповерхова хата і мерседес придбані за рахунок нещастя інших. Хай він не клянеться, що чесно платить податки. Його злочинна діяльність зашита в ціні ліків. В Україні чесно зароблені гроші мають хіба що брати Клички і ще пару десятків, або сотень, які заробили свої статки за кордоном. Всі інші багатії - в більшій або меншій мірі злодії. Явні, або приховані злодюги. Зверніть увагу, як по "Їхніх ЗМІ" нас привчають не рахувати грошей в чужих кишенях - це не морально, це не виховано і т.п. А те, що ці гроші вкрадені, і вкрадені конкретно від вас, ви якось ганьбитеся заявити вслух, бо вас привчили до думки, що "Кожен крутиться, як може". Один крутиться цілий рік від зорі до зорі, вивозить на поля добрива, оре землю, боронує, засіває зерном, косить, молотить, сушить, звожує на елеватори, а в кінці року залишається без прибутку, а в цей час другий "трудиться в ресторанах " зернотрейдером. Цілий рік трудиться в ресторанах. Ось, де правда. Невже Чорноволи і академіки Йухновські, не знали, що буде саме так? Якщо не знали, то я скажу, що вони просто недоумки. А якщо знали, то ви скажіть, хто вони такі.

***Про те, щоб у ресторані не прислуговували, це для мене занадто - не розумніше б було ставитися до того, хто прислуговує, з повагою, а своєю працею - хоч фізикою, хоч лірикою - теж прислужитися в своїй справі цій людині? ***

- То хто з нас двох ставиться з більшою повагою до простої людини, якщо я радше хотів би, щоб ця проста людина заробила собі де-небудь менш принизливою працею, і сиділа в тому ж самому ресторані, за сусіднім столиком? В мене, слава Богу, є руки і ноги, мені не важко було б підійти з підносом до вікна видачі, принести собі все, що треба.

***А що стосується суспільного ладу, я виходжу з простого розуміння того, що влада є від Бога, що Бог зробив усіх людей різними і нерівними між собою, хоча рівно улюбленими Ним. І до того ж, не знаю чи правильно пишу українською, мені здається, що помазання на трон - це одне з головних таїнств. Тому мені б хотілося бачити на чолі держави помазанника Божого, і вірити, що Бог буде допомагати йому своєю силою.***

- Памятаєте, що сказав Тарас Ликері? - "Не хрестись, і не молись!" У нас був більш-менш пристойний "помазаник з хатинкою", можливо, він був би не гіршим від Лукашенка, але господарі ЗМІ запропонували українцям "кращого" помазаника. Вісім років руйнував Україну, роздавав або руйнував заводи, фабрики, колгоспи, науку, освіту, медицину, армію, віддав ядерну зброю, закрив ЧАЕС, а братія дивилася, витріщивши очі. А що може зробити братія, коли у неї академіки Йухновські? А потім нам навязали помазаника, який уміє красти ногами...
А як нам, українцям, привести до влади свого помазаника? ЗМІ не маємо, банків не маємо, заводів і фабрик не маємо. Діло йде до того, що скоро в нас будуть тільки дві партії - багатійська і багатіїша, злодійська і злодіїша. А ми будемо дивитись на виборчі спектаклі, як американські зомбаки і призомбкуваті.
Ось так воно, я ж кажу, що політика - не жіноча справа... Політикою по-справжньому займається тільки Путін, одним геніальним ходом типу "передача влади" відтер обмазаних від передвиборних спектаклів... кажуть, що його прадід мав прізвище Ценнер. Я не в захваті від Путіна, нам би свого Лукашенка...
З повагою, Чаварга

© анонім (194.42.202.—), 21-10-2008

Ой, пане Чаварга... Я аідчуваю. що ви пишете щиро... І розумію, що Ви людина зріла. А це значить, що Вас ніхто не зможе переконати у Вашій неправоті, тільки Ви самі. Не знаю, опускаю руки. Про те, щоб у ресторані не прислуговували, це для мене занадто - не розумніше б було ставитися до того, хто прислуговує, з повагою, а своєю працею - хоч фізикою, хоч лірикою - теж прислужитися в своїй справі цій людині?
А що стосується суспільного ладу, я виходжу з простого розуміння того, що влада є від Бога, що Бог зробив усіх людей різними і нерівними між собою, хоча рівно улюбленими Ним. І до того ж, не знаю чи правильно пишу українською, мені здається, що помазання на трон - це одне з головних таїнств. Тому мені б хотілося бачити на чолі держави помазанника Божого, і вірити, що Бог буде допомагати йому своєю силою. А не бачити отих, що показують по ТБ, і я часто бачу, як в них вже роги починають рости, бо ж підписання угоди з дияволом так просто не проходить... Але в моєму списку отаких - геть інші особи, не ті, що Ви називаєте...
З повагою, Галина М.

© анонім (77.120.129.—), 21-10-2008

***Шановний пане Чаварга,
по-перше, Ваші коменти вже дещо виходять за межі задач сайту. Навіть якщо рецензуємо твір з політичною тематикою, варто б говорити в першу чергу про літературні чесноти та вади твору. Хоча не можу не погодитися з шановним рецензентом, паном Петром, що вад тут - з цього погляду - дуже й дуже багато. ***

-Шановна пані Галино, не хочу я зачіпати цю сторону. Хай собі людина росте, якщо захоче рости, час все розставить по своїх місцях. Очевидно, однак, що без правильного розуміння політичної сторони суті питання, людина ніколи не виросте. Ви нічого не сказали про вашого земляка Ходоса. Невже нічого не читали з написаного цією геніальною і мужньою людиною?

***По-друге, скажу (це Ви мене спровокували на недоцільну політичну дискусію :), що Ваші ствердження про "справжність" тільки лівого націоналізму просто сміховинні. Наприклад, я вважаю себе справжнім націоналістом, попри всі багатовікові спроби спаплюжити це слово і замінити його сором'язливим патріотизмом. ***

Я маю намір на цю тему написати велику статтю, можливо, для "Українска газета плюс", якщо захочуть надрукувати. Коротко: що таке, власне, патріотизм? - Спрощено - це коли вам не байдужа не тільки ваша власна доля, але і доля великої групи людей, яку ви вважаєте "своїм народом". Для мене це - весь український народ, я противник русинства. Якщо людині доля народу байдужа, то вона стоїть ближче до тварини, ніж до Бога.
Якщо хтось вважає себе правим патріотом (правий - значить "влада багатих"), то я не можу визнати його повноцінним патріотом. Свобода від іноплемінного поневолення - це тільки половина справи. Друга половина - свобода від поневолення представником власного народу. Іноземне поневолення не завжди буває гіршим за поневолення своїми. Повноцінним патріотом є той, хто не хоче не тільки миритися з іноплемінним поневоленням всього народу, але і з особистим поневоленням представником свого народу. Більше того, справжній патріот не хоче бути поневолювачем, не хоче бути багатим за чужий рахунок. Особисто я не хочу робити на когось, але й не хочу, щоб на мене хтось працював, в тому числі і моя дружина. Коли в молоді роки мені доводилось бувати в ресторані, я внутрішньо протестував проти того, щоб мені прислуговувала літня жінка, я волів би за краще самому принести собі замовлену їжу і випивку. Я не хочу, щоб мої родичі були комусь слугами (я український націоналіст), я не хочу, щоб мені хтось був слугою (я лівих переконань), я не можу визнати комуняківсько-магксистське "вчення" прийнятним, оскільки воно в частині теорії спотворене хворими генами, а в частині практики виявилося просто кривавим, нечувано кривавим. При цьому нечувані злочини маскувались під класову боротьбу, а насправді то було елементарне розчищення території (читайте Ходоса).
Якщо нас затягнуть в НАТО і Єврепу, то за те, що я зараз пишу, будуть судити. Якщо нас затягнуть в Росію, то перспектива також плачевна. Можливий варіант - Україну просто розірвуть навпіл. Якщо введуть двоязичіє, Україна як велика держава, не матиме жодної перспективи. На Сході цього не розуміють. Україна як держава можлива тільки ліва і націоналістична, одномовна, з єдиною вірою (скоріше всього РУН-вірою). Ну і т.д., політика - не жіноча справа...


Муравій:
***Найбільшу шкоду від голодоморів комунистих я вбачаю не у тому, що погублено дуже багато - п"ята чи четверта чатина - українського народу. Найбільша шкода у тому колосальному морально-психологічному зламі, у тому, в що перетворилися внаслідок голодомору ті, хто лишився живим. ***

- Згоден. Вірніше, хочеться думати, що це так. Інакше будемо змушені визнати неповноцінність нашого народу. Приватизація, тобто нечуване розграблення України, здійснювалося через тупі право-патріотичні голови Чорноволів, Павличків, Заяців, Йухновських і іже, через тваринно-аморальні голови Кучмів і Лазаренків, через ліво-антипатріотичні голови Сіманєнків, Голубів і іже. Повноцінний мозок повинен мати повноцінні праву і ліву півкулі. Повноцінний патріот повинен бути лівим і націоналістом.

З повагою, Чаварга

© анонім (91.124.110.—), 21-10-2008

А пан Петро і сам стверджує, що священники зроблені з того ж тіста, що й інші люди (почитайте його твори). Оцей заклик - "ви же священник" - дуже нагадує старий - "ви же советский человек".

по-перше, це не заклик. це - питання. хоча й риторичне.
а з якого, власне, тіста?
а головна загроза Українського Патріотизму - Бабусі та Їхні Нащадки - з того ж, чи з іншого?

щодо священника - вибачте, але, звичайно, ми всі однакові, але є певні нюанси, які і визначають сенс цього статусу. Серед них - неприйняття голослівного засудження кого б то не було. ну, принаймні я так собі це уявляю.

я - тваринка добра, мені реально шкода бабусь. Я з повагою ставлюсь до людей похилого віку. І до їх життєвого досвіду.

вомбат

© анонім (62.221.51.—), 21-10-2008

до Галини Михайловської:

Давно вже прочитав мемуари Новодворської (http://www.ds.ru/books/side.htm), але досі під їхнім враженням. Неординарна людина.

до вомбата:

А пан Петро і сам стверджує, що священники зроблені з того ж тіста, що й інші люди (почитайте його твори). Оцей заклик - "ви же священник" - дуже нагадує старий - "ви же советский человек".

Олег Derim

© Олег Derim, 21-10-2008

"Я бачу тих бабусь доволі часто. Вони зовсім не такі, якими Ви їх змалювали. Прийміть до уваги, що впродовж головної і кращої частини свого життя вони боялися про той голод говорити і воліли про нього краще не згадувати. Тепер, на старість років, коли в їх організмі почали відбуватися звичайні для їхнього старечого віку дегенеративні процеси, їм вже вкрай важко переосмилити все й перевернути свою десятиліттями налякану свідомість..."

парадокс:
бубусі, які голодували, і яким по 80-90 рокі, а заразом і іх нащадки, зараз винні у тому, що тема голодомору висвітлюється не належним чином???

"Тепер, на старість років, коли в їх організмі почали відбуватися звичайні для їхнього старечого віку дегенеративні процеси..."
"Ті бабусі померли ще не всі. Звичайно, зараз лишилися такі свідки голодомору, які голодували малими дітьми. Їхні нащадки дуже рідко являють із себе гідних особистостей."

це пише священник? хто вам дав право засуджувати цих людей?

вомбат

© анонім (62.221.51.—), 21-10-2008

... дякую за чудову цитату до дискусії, пане Олеже... Не те, щоб поділяю усі крайнощі В. Новодорської (хоча з цими словами важко не погодитися), але з погляду мистецького її виступи вважаю суперовими. От якби й собі мати такий хист добирати ніщивні слова, а, головне, формулювати свою правду так, немов до тебе ще не було сказано жодного слова...
Трошки з усміхом, але щиро, Галина М.

© анонім (77.120.129.—), 21-10-2008

Я лично правами человека накушалась досыта. Некогда и мы, и ЦРУ, и США использовали эту идею как таран для уничтожения коммунистического режима и развала СССР. Эта идея отслужила свое и хватит врать про права человека и про правозащитников. А то как бы не срубить сук, на котором мы все сидим.

Капитализм дает права с большим разбором, и далеко не все. Права на социализм в продаже нет. После своего опыта по защите прав коммунистов и гэкачепистов, которые благополучно сели нам на голову, я ничего не имею против запрета коммунистической пропаганды и комиссий по расследованию советской деятельности. Коммунизм лечится как рак. Хирургически, лучевой терапией, химио-терапией. А поскольку, в отличие от рака, этот недуг не приобретаешь без злой воли, анестезия не обязательна. Мы на острове доктора Мора из Уэллса. Мы были зверями, а сейчас жизнь путем вивисекции вырабатывает из нас людей. Жизни плевать на наши крики и стоны. И на ваши права встать на четвереньки. Кто там шагает левой? Правой! Правой! Правой!

(Новый взгляд. 1993. №33).
Валерия Новодворская

© Олег Derim, 21-10-2008

до пана Петра: підтверджую Ваші слова. Жива ще моя матуся, яка була вже школяркою під час Голодомору. Щоправда, вона його не бачила - жила у місті, у родині червоного комісара. То ж очі на те, що коїлося, їй розкрилися тільки в останні роки. Батька мого вже немає серед живих. Але це саме його, рятуючи від голодної смерті, мати привела до Харкова, вночі, пішки. Які там поїзди, які вокзали? Села, приречені на вимирання, було оціплено і стріляли в усіх, хто намагався врятуватися.
Чатували на вокзалах, хапали тих, хто все ж таки вдався до цього шляху. І все це був Геноцид не тільки національний, а й політичний. Українців треба було винищити і за те, що волелюбні й не скорялися ніколи імперській ідеї, але й за те теж, бо були і є правими, від народження, з дідів-прадідів. Українського хлібороба, хазяїна, найважче було загнати до концентраційно-таборного колгоспу, навіть зселити з хуторів, де вільно почувається його глибоко індівідуалістична душа до сел на кшталт російських, з общинним устроєм.
Найкращим, а може, й єдиним можливом шляхом рятування і відродження України було б гетьманство, як перехід до реставрації князівства. І нічого тут немає утопічного. Реставрували ж монархії в деяких західно-європейських країнах. І зажили по-людські...
З повагою, Галина М.

© Галина Михайловська, 21-10-2008

Шановний пане Чаварга,
по-перше, Ваші коменти вже дещо виходять за межі задач сайту. Навіть якщо рецензуємо твір з політичною тематикою, варто б говорити в першу чергу про літературні чесноти та вади твору. Хоча не можу не погодитися з шановним рецензентом, паном Петром, що вад тут - з цього погляду - дуже й дуже багато.
По-друге, скажу (це Ви мене спровокували на недоцільну політичну дискусію :), що Ваші ствердження про "справжність" тільки лівого націоналізму просто сміховинні. Наприклад, я вважаю себе справжнім націоналістом, попри всі багатовікові спроби спаплюжити це слово і замінити його сором'язливим патріотизмом. Роблю все, що можу, хай і небагато, для перемоги національної ідеї. Але в мене праві, й тількі праві, й найправіші з усіх, які тільки можуть бути, погляди.
Не бачу тут жодного протиріччя.
З повагою, Галина М.

© Галина Михайловська, 21-10-2008

Ох, панове! З вами не нудьгуватимеш. Особливо з паном Чаваргою. Та будьте трохи стриманішим, пане Миколо. Ну не треба тут оргазму.
Мова має бути про Оксану Жилу та її твори.

Якщо вже влаштовано мітинг, то я прийму в ньому участь заради розваги. В силу специфіки моєї дяльності, я не можу яскраво позиціонувати свої політичні погляди. Раз не можу, значить вони мені автоматично стають непотрібною річчю. Але, мабуть, я скоріше правий, як лівий. Духівництво, бачте, має консервативні погляди, воно проти революцій і всілякий крутих заворотів.
Компанія Винниченка й Скрипника мені не мила. Я б легше вписався до компанії холодноярців, гетьманців, П. Скоропадського, В. Липинського.

Ті бабусі померли ще не всі. Звичайно, зараз лишилися такі свідки голодомору, які голодували малими дітьми. Їхні нащадки дуже рідко являють із себе гідних особистостей. Мені сюжет "Закону..." Жили видався нереалістичним, занадто вже надуманим. Можливо, можна й таким чином втілювати авторську фантазію...
Найбільшу шкоду від голодоморів комунистих я вбачаю не у тому, що погублено дуже багато - п"ята чи четверта чатина - українського народу. Найбільша шкода у тому колосальному морально-психологічному зламі, у тому, в що перетворилися внаслідок голодомору ті, хто лишився живим.

© Петро Муравій, 21-10-2008

до Олега Дерим

***Лівими націоналістами (в тому чи іншому ступені) були: Винниченко, Хвильовий і Бандера. До якого з них ближчий Ваш "лівий націоналізм"?***

- Я не знав, що Бандера мав ліві переконання, і не один раз говорив, що таке треба би придумати - для об''єднання Сходу і Заходу.

А таких, як Винниченко, Хвилевий, Павличко, Чорновіл, Говорун-Яворівський і т.д. треба гнати в три шиї від політики. Це жалюгідні імітатори. На сьогодні вартими уваги, мабуть, є Литвин, Чиж, можливо Юля, якщо вона проукраїнська (у мене є вагомі підозри, що вона вдало імітує своє українство, як фригідна супруга оргазм).

Чаварга

© анонім (91.124.100.—), 20-10-2008

до Чаварги:

"справжній патріот будь-якого народу має бути лівим, лівим націоналістом"

Лівими націоналістами (в тому чи іншому ступені) були: Винниченко, Хвильовий і Бандера. До якого з них ближчий Ваш "лівий націоналізм"?

до Муравія:

"Ці бабусі можуть легко поглузувати..."

Та ці бабусі вже повмирали, а глузують вже або їхні діти, або діти тих, що відбирали хліб.

Олег Derim

© Олег Derim, 20-10-2008

***Ці бабусі можуть легко поглузувати, наприклад, з Ющенка через його наголошення на темі голодомору, можуть на противагу йому безсовісно закинути, що голодомор, мовляв, насправді відбувається зараз, бо зникла ковбаса по 2.20 і дармові комуналільні послуги.
Це саме ці бабусі з року в рік голосують на виборах за будь-кого (комуністів, соціалістів чи регіоналів), аби тільки проти України.***

- На жаль, дуже багато в чому ви маєте рацію. На жаль, дуже багато в чому я мушу погоджуватися з вами. Ці бабусі по-своєму багато в чому мають рацію.

На моє глибоке переконання, справжній патріот будь-якого народу має бути лівим, лівим націоналістом. Ліву ідею опоганили своїми діями всякі комуняки і магксисти.
Я особисто позиціоную себе патріотом і лівим антикомуністом. Спочатку я сподівався, що цим поглядам більш-менш відповідає соцпартія Мороза, але виявилося, що я помилявся.

В свій час справжні українські патріоти повинні були наводнити КПУ, трансформувати її в патріотичну партію, відмовитись від ідеології марксизму, зберегти державну власність, заборонити магксистсько-ленінську і нацистську ідеології, в результаті сьогодні ми б не мали ні економічних, ні мовних, ні політичних проблем.

Більше того, і сьогодні треба починати будувати Україну (поки-що її тільки руйнують) з лівої патріотичної ідеї. Тему голодомору на щит повинна піднімати нова ліва партія в Україні. Тільки вона може об'єднати Схід і Захід.

З повагою, Чаварга



© Чаварга Микола, 20-10-2008

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75283408164978 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …