Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50997
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47429, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.139.59')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під сяйвом зірок

© Сергій Рєпін, 31-07-2019
Продовження роману "Під трьома сонцями"

Під сяйвом зірок

Вступ

Початок XXVII століття для людства ознаменувався очікуваною тисячоліттями подією. 14 лютого 2620 року стартувала перша міжзоряна експедиція. Величезний космічний корабель Глорія відправився в напрямку найближчої до сонця зоряної системи Альфа Центавра. На борту судна в міжзоряну подорож відбули три тисячі шістсот людей. Через чотири місяці вслід за ним до Альфа Центавра стартував близнюк Глорії – Флорія. Трохи більше року з кораблями підтримувався радіозв’язок, який ставав все слабшим та періоди між сеансами ставали все тривалішими. І ось зв’язок остаточно обірвався. 15 років потому, несподівано люди виловили в Сонячній системі дослідницький зонд з Глорії. Він був відправлений через чотири роки після відльоту Глорії. Виявилось, що команда наштовхнулась на планемо – велику планету-сироту, планету, яка не обертається навколо якої-небудь зірки, а викинута в незапам’ятні часи з орбіти зорі, де вона народилася в безмежний космос. Команда Глорії запустила зонд для дослідження планемо, яку вона назвала Трейсі за іменем пілота Глорії, Трейсі Вільямс, яка першою знайшла планету. Потім надовго експедиція зникла у невідомості. За цей час була відправлена ще одна схожа експедиція до зоряної системи Епсилон Ерідана.
Несподівано, через 68 років після старту Глорії, навесні 2688 року, до Землі прибув космічний корабель невідомої конструкції збудований за технологіями, які на тисячі років випереджали рівень технологій планети Земля. Зореліт Блискавка прилетів із зоряної системи Альфа Центавра і прибули на ньому нащадки учасників першої міжзоряної експедиції. Виявилось, що на двох планетах цієї зоряної системи є життя, завезене 130 тисяч років тому із Землі вимерлою високорозвиненою цивілізацією інсектоїдів та існують свої цивілізації з людей також завезених із Землі. Гості повідомили, що далеко за межами нашого світу існують безліч планет на яких вирує життя і вони заселені розумними істотами. Люди з Блискавки обіцяли поділитися технологіями інсектоїдів і запропонували землянам зібрати команду для подорожі до далеких світів. Капітаном корабля був онук пілота Глорії Андрія Марчука – Влад Марчук. Частина екіпажу Блискавки були представниками цивілізацій Альфа Центавра з планет Фрея і Тея. По всій Землі та в її колоніях був оголошений конкурс на посади членів екіпажу Блискавки. Половина людей, що прибули з системи Альфа Центавра, залишалися на Землі разом зі своїми сім’ями, щоб допомогти землянам освоїти невідомі для них знання і технології стародавньої цивілізації інсектоїдів.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Алла Марковська, 10-08-2019

[ Без назви ]

© Аркадій Квітень, 01-08-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79611706733704 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …