Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47411, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.108.18')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під трьома сонцями 13

© Сергій Рєпін, 19-07-2019
Таїс
Раптом посеред рубки пробіг вертикальний промінь світла, і на його місці матеріалізувалася людська фігура. Це була незнайома досить вродлива жінка-аторі.
– Як добре сюди повернутися після такого тривалого часу – з привітною посмішкою сказала вона мовою фреян та аторі, – ми чекали цього моменту сто двадцять сім тисяч земних років. Моє ім’я Таїс.
– Таїс, так звали першу королеву аторі на Фреї – промовила Сурі.
– Це я і є. І я відразу ж, не чекаючи ваших запитань розповім, що насправді відбувається. Просто слухайте і не задавайте зайвих запитань. Скафандри можете скинути, в приміщеннях на кораблі зараз звична для вас атмосфера. Це тіло в якому я знаходжусь зараз Міас назвав фотонітом – голограма доповнена комбінацією енергетичних полів. Хоча я можу вільно доторкатися до всіх предметів, виконувати всі доступні вам маніпуляції, але це все-таки згусток енергії, а не тіло з речовини. Крім того я повністю контролюю корабель, всі його системи. Можу переміщуватись Всесвітом використовуючи функціональну та інформаційно-транспортну мережу Міаса.
Таїс перемістившись ближче до екранів, зображення Гіацинта на шестикутних екранах із семи окремих невеликих зображень перетворилось на одне велике складене з різних фрагментів.
– Сотні тисяч років тому, більшу частину Галактики, яку земляни називають Чумацький Шлях борознили безліч кораблів високорозвиненої цивілізації Інсектоїдів. Сотні тисяч років вони панували в Галактиці. Але сталася катастрофа – їх планета загинула внаслідок вибуху Супернової. Інсектоїди, а це шість видів розумних комахоподібних істот тепер стали сиротами і змушені були мандрувати просторами Всесвіту. Але світів придатних для їх існування та розмноження не було. Надто вже вони залежали від свого єдиного і неповторного світу. Незважаючи на свій високий рівень наукових знань та розвиток технологій вони почали вимирати. Саме в цей час Інсектоїди у своїх мандрах наштовхнулися на Землю. Штучний інтелект Міас створений видом бджоло подібних істот виходить із-під контролю і вирішує врятувати цивілізацію Інсектоїдів, оскільки вони після загибелі рідної планети втратили інстинкт самозбереження. Для цього він вирішує перенести їх свідомість в тіла інших живих істот. Для цієї мети, у якості лабораторії Міас обрав систему із трьох зірок, найближчих до Землі. Він вирішив відтворити умови схожі на умови Землі. На орбіти у зоні життя біля двох більших зірок були виведені впіймані Міас у відкритому космосі планети-сироти. Частина Інсектоїдів приймали участь в експериментах Міаса не підозрюючи про їх справжню мету. Було ретельно вивчено ДНК землян та більшості живих істот планети. Відтворивши схожу на земну біосферу на двох планетах, Міас приступив до основної стадії експериментів. ДНК людей перенесених на планети коригувалася і змінювалася, очищаючись від шкідливих мутацій. Були створені дві ідеальні з точки зору Міаса раси людей відповідно до умов цих планет. Потім Міас почав конструювати тіла для майбутнього переселення. Так були створені тіла для тих кого він назвав аторі. Але в якийсь момент Інсектоїди про все здогадалися, і оскільки вони не бажали добровільно змінюватися, то вони спробували знищити мережі баз на обох планетах. Їм вдалося їх майже повністю деактивувати. Всі бази на Теї крім однієї було знищено. На Фреї Міасу вдалося перешкодити Інсектоїдам знищити бази. Кораблі Інсектоїдів був захоплені Міасом. Міас ввів їх у кому, провів операцію про пересадці свідомості в нові тіла, і приблизно три сотні живих істот були залишені на Фреї. Один корабель він вирішив залишити на орбіті найменшої зірки системи. Решта кораблів попрямували у різні кінці Галактики і зникли у безмежному просторі. Мене та три сотні новостворених аторі висадили назад на Фрею, куди нас доставили в стані стазису. Пробудження було жахливим. Анатомія та фізіологія людей були чужими для нас. Все було для нас чужим: органи чуттів, живлення, спосіб дихання, відсутність зовнішнього опорного скелета і в той же час наявність внутрішнього опорного апарату. Щоб полегшити нашу адаптацію Міас створив і ввів в наш організм нанороботи, які створили імплантати і на яких була записана життєво важлива для нас інформація. Доступ до попередньої пам’яті інсектоїдних тіл був заблокований, щоб ми не збожеволіли. Пізніше, вже коли наша свідомість була перенесена в синтетичні тіла цей доступ був відкритий. Наніти могли виправляти нашу ДНК вирізаючи з неї шкідливі мутації, контролювати наш ріст, розвиток, тривалість життя. В цих штучно створених тілах ми проживали життя тривалістю в тисячу земних років. На планеті ми зіткнулися із людьми, яких разом Міас ми сюди привезли, піддали генетичним змінам. Одні зустріли нас вороже, а інші вважали нас нащадками Богів. Нас назвали Другими посланцями Міаса. Поступово ми адаптувалися до життя в цих тілах, в нас народилися діти, потім онуки та правнуки. І тоді Міас вирішив покинути нас. Решту ви знаєте із історії Фреї записаної аторі.
– А як ви опинилися в цьому тілі – спитав нарешті Влад. Він першим з екіпажу прийшов до тями.
– Це досить тривала історія. Все наше життя, а воно як ви знаєте триває близько тисячі земних років записується нанітами і наноімплантантами, потім переміщується в інформаційно-функціональну мережу Міаса. Коли біоніт – так Міас назвав наші біомеханічні тіла помирає, свідомість переноситься в тіло синтетоїда – точну зовнішню небіологічну синтетичну копію наших тіл. В ньому ми проживаємо життя тривалістю в десять тисяч років. Потім Міас переміщує нас в тіло мімікрита – тіла складені з безлічі нано і мікророботів. Мімікрити здатні змінювати свою форму та вигляд, але звичною для них є зовнішність початкового біологічного організму. В тілі мімікрита я провела сто тисяч років, потім стала фотонітом, живим згустком енергії. Міас стверджує що в такому вигляді я проведу близько мільйона років, після чого стану частиною колективної свідомості Міаса. Але навіть тоді я збережу здатність до свободи волі, зможу матеріалізовуватись як окрема особистість і отримаю доступ до колективної пам’яті Міаса.
Після того Таїс показала як команді висадки встановити радіозв’язок з Гіацинтом, вони повідомили на корабель про все що тут відбувається. Таїс запропонувала команді повністю перенести свої речі на корабель Інсектоїдів.
– Прокладіть курс свого судна на автоматичне повернення на Фрею, а я тим часом завершу активацію всіх систем корабля, активую і запущу двигуни і через кілька годин ви будете на Фреї. Але треба ще дещо зробити тут. Міас ще тоді розмістив у ядрі зірки та цієї планети інформаційно-функціональні модулі. Настав час їх активувати. Код активації я щойно запустила. Те ж саме ми зробимо з двома іншими зірками та планетами навколо них. Час ізоляції завершується.
Скоро вся команда Гіацинта була на борту. Люди лише спостерігали, як віддалялися блакитні вогні його двигунів. Через вісім місяців він повернеться до Фреї.
– Нам треба ще дещо зробити, – продовжувала Таїс – зараз ви по черзі зайдете до медичного відсіку цього корабля, крім шести чоловік, які вже мають нанороботи та наноімплантанти. Я проведу процедуру імплантації вам нанороботів. Вони поступово відкорегують вашу ДНК, очистять її від шкідливих мутацій, які накопичились за безліч років еволюції. Спочатку ви почуватимете себе не дуже добре, але згодом ваш стан покращиться. Ви відчуєте, що у вас значно покращилося самопочуття, зір стане значно гострішим, покращиться слух і стане точнісінько таким же як і в нащадків першої команди трьохсот аторі. Міас вимагає, щоб ми це зробили з усім населенням Теї і Фреї, згодом ви вже самі це зробите на Землі. Там, звідки прибула я називають словом Аторі всіх біонітів на основі Земної ДНК. Вас будуть теж називати так. У першому поколінні ви ще не проживете тисячі земних років, але тривалість життя від трьохсот до п’ятисот років вам гарантована.
– Вам багато відомо про нинішню Землю? – поцікавився Влад.
– Ми знаємо багато про Землю. Століттями ми таємно відвідували Землю, слідкували за вами, вивчали вас, намагаючись якомога менше втручатися у вашу історію. Саме тому деякі слова та імена та навіть найдавніші міфи та легенди Землі, Теї та Фреї можуть бути схожими. Весь простір в радіусі півтори тисячі світлових років навколо Землі оголошений безпольотною зоною, і саме тому ви й досі не знаєте про те, що величезні простори Галактики і Всесвіту навколо неї буквально усіяні тисячами населених планет, які поєднані між собою регулярним транспортним сполученням. Це тераформовані світи. Серед них багато схожих на Землю, Тею і Фрею. Їх населяють шість розумних видів, аторі створений на основі людської ДНК Міасом. Свідомість мільярдів розумних бджіл пересаджена в штучно синтезовані тіла на основі вашої ДНК. Ми і ви тепер один вид. Нас всіх будуть називати однаково – Аторі!
– А інші п’ять видів інсектоїдів, що з ними?
– Міас вибрав кілька заселених досить високорганізованими видами планет, і на основі їх ДНК і частково ДНК землян він створив тіла для них, а потім перенісши їхню свідомість в нових носіїв він розселив їх по всій доступній частині Всесвіту. При цьому самі планети які були їхніми прабатьуівщинами залишилися недоторканними. Життя – досить рідкісне явище у Всесвіті. Міас і Інсектоїди за мільйони років зустріли лише півтори сотні планет де є життя. І лише у двох десятків з них були досить високоорганізовані живі істоти. Розумні істоти виникли лише на Землі і на рідній планеті Інсектоїдів. Найчисельнішим видом створеним Міасом є Морі – нащадки Інсектоїдів схожих на земних термітів. Планети де вони мешкають знаходяться поряд з зорями категорії М за вашою класифікацією. Міас розмістив в ядрах зір інформаційно-функціональні модулі. Тепер, якщо зірка має населену планету, то вона є досить темною біля полюсів та яскраво світиться уздовж екватора. Це дає можливість віддалити зону життя навколо червоного карлика на відстань за межами зони припливного захоплення. На відміну від типових червоних карликів така зоря більше не пульсує. Повністю зникає випромінювання у короткохвильовому діапазоні – гамма-випромінювання, рентгенівське, ультрафіолетове. Спектр випромінювання зірки зміщується у бік теплового та червоного діапазону. Це важливо, оскільки Морі досить чутливі до ультрафіолетового випромінювання. Всі планети Морі придатні на існування решти видів, в тому числі і вас.
– Всі реактори корабля завершили завантаження, – втрутилася Сурі в монолог Таїс.
– Отже настав час нашого відльоту.
Влад постійно відчував запаморочення, слабкість, хоча й намагався це не показувати. Очевидно подібне відбувалося і з рештою екіпажу крім Сурі, Кена, Лії, Рола, Роана і Сузі. Саме вони й зайняли місця за пультами керування.
– Коли закінчиться перебудова вашого організму, ваш стан нормалізується і стане навіть кращим ніж був раніше – зрозуміла їхній стан Таїс.
Почався передстартовий відлік.
– Захисне силове поле корабля увімкнуте. Воно захистить нас від метеорних тіл, потоків елементарних частинок та згустків плазми. Вмикаємо плазмові двигуни першого контуру – повідомила Таїс.
Кілька секунд все було без змін, а потім без найменшого поштовху та вібрацій велетенський диск планети почав зміщуватися вбік.
– Працюють погашувачі інерції, саме вони забезпечують плавний рух і відсутність перевантажень, – продовжувала пояснювати Таїс.
Поверхня планети все швидше і швидше віддалялася. Жоден земний космічний апарат не був здатний рухатися з таким прискоренням і при цьому не зазнаючи жодного перевантаження.
– Ми подолали межу третьої космічної швидкості. Зараз будуть задіяні двигуни другого контуру, що генеруються гелієвими реакторами.
– Двигуни другого контуру увімкнуті – після хвилинної паузи сказала Таїс.
Планета стала зовсім маленькою і швидко зменшувалась. Швидкість корабля продовжувала зростати, жодних поштовхів, вібрацій та перевантаження екіпаж все ще не відчував.
– Для увімкнення двигунів третього нейтронного контуру треба віддалитися від планети, щоб гравітаційна хвиля від нашого корабля не вплинула на планету. Всі кораблі запрограмовані на увімкнення двигунів третього контуру лише на певній безпечній відстані від планет.
– Ми вже досягли четвертої космічної швидкості, навколо силового поля нашого корабля формується якась енергетична сфера, вона поводить себе як елементарна частинка – повідомила Сурі, яка не зводила очей з екранів та індикаторів.
– Увімкнулися двигуни третього контуру – підтвердила Таїс, – ми на безпечній відстані від планети. Енергетична сфера відділяє частину простору навколо нашого судна від решти Всесвіту. За кілька хвилин ми досягнемо швидкості світла. Якщо бути точним, то швидкості світла досягне енергетична сфера. Не будь навколо нас потужного силового поля наш корабель енергетична сфера розірвала б на атоми. Четвертий контур увімкнеться коли ми віддалимося на безпечну відстань від зірки.
Якість зображення на екранах погіршилося, Проксіма Центавра позаду них швидко зменшувалась і ставала все менш яскравою.
– Ми на безпечній відстані від зірки, приготуйтесь до увімкнення двигунів сингулярного контуру – попередила Таїс.
– Прямо у нас по курсу виникає якийсь тунель, енергетичну сферу затягує в нього – повідомила Сурі.
В наступну мить зникли зірки навколо. Корабель ніби рухався в руслі якогось потужного потоку.
– Через шість хвилин двигуни четвертого контуру будуть вимкнені і ми вийдемо з гіперпросторового тунелю в системі Альфа Центавра – знову озвалася Таїс.
Хвилини тягнулися дуже довго. Нарешті сірий потік навколо них зник і вони побачили по курсу зовсім близько дві яскравих зорі. Не пройшло і години, двигуни третього контуру також були вимкнені і корабель виходив на орбіту Фреї.
– Як добре сюди повернутися після скількох тисячоліть – промовила Таїс.
– А як називається корабель? – спитав Влад.
– Інсектоїди ніколи не давали назв кораблям, але тепер назвати корабель можете ви.
– Блискавка, – не коливаючись ні миті сказав Влад,– саме так називався перший корабель з анігіляційним двигуном Стівена Райдера.
Більшість присутніх підтримала назву корабля. Блискавка виходив вже на ближню орбіту Фреї. Влад відчував, що його стан став поліпшуватись.
– Запускаю коди активації всіх інформаційно-функціональних модулів у цій системі, – повідомила Таїс, – час вашої ізоляції добігає до кінця. Я тут відчуваю, що мережі баз Інсектоїдів на Фреї вціліли, але потребують відновлення і активації. Запускаю протоколи дії. Одночасно я фіксую присутність ваших мереж та систем, особливо цікавим є примітивний фотоніт штучно створений вами. Завантажую його програми в загальні мережі, а також запускаю процес його оновлення.
– Глорія! – вигукнули одночасно всі присутні почувши всі слова Таїс.
– Так, ім’я фотоніта Глорія – відповіла Таїс.

Продовження буде....

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Аркадій Квітень, 22-07-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8531699180603 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …